Moncofa: PODEM Moncofa demana regenerar la costa i incloure diners en els propers pressupostos generals de l'Estat


 
La Plana al Dia | Moncofa | General | 17-08-2021
 

En reunions recents de les Diputades del Pas Valenci al Congrs, per acordar les prioritats territorials qu Unides Podem va a plantejar-li al PSOE en la negociaci dels propers PGE, aquesta ha sigut una de les qestions contemplades.

En concret, la Diputada per Castell, Marisa Saavedra ha expressat la necessitat de que en la actual situaci demergncia climtica i la especial afectaci de la costa mediterrnia, es plantegen mesures i intervencions de protecci i regeneraci de la costa de calat i amb una visi a llarg termini, ms enll de les intervencions puntuals.

Aquestes poltiques no han sigut plantejades mai pels governs del PP, que amb molts anys de govern i amb majories absolutes mai sha preocupat darticular solucions a llarg termini als problemes de regressi de la costa i les dificultats que comporta per a municipis com Moncofa, on en cada temporal laigua inunda les cases del venat adverteix la Diputada.
Per part de Podem Moncofa, sha plantejat en reiterades ocasions la necessitat de solucions a aquest problema, i des dUnides Podem es porta quatre anys treballant per aconseguir-ho, consideren que larribada dels Fons europeus seria una bona ocasi per planificar i portar a terme inversions daquest calat.

En aquest sentit, el grup municipal ja va presentar al mes dabril una proposta al plenari per tal que tots els partits poltics representats en lAjuntament, feren una pinya al respecte per a treballar de manera conjunta i aix demostrar li al govern central que, en questions daquesta envergadura, tots els partits poltics a Moncofa anem a una. Per el Partit Popular, encapalat per lalcalde Wences Als, es va negar a debatre-la i com a conseqncia shan perdut uns mesos importantssims.

El regidor Rafa Segarra, lamenta ls partidista que fa el PP de problemtiques tan sensibles i que requerixen la implicaci de tota la societat civil i dels partits poltics, estem seriament preocupats per quina es la intenci que es busca ja que, si l'objectiu es la posada en marxa de les obres, amb una carta amenaadora desde lajuntament cap a la subdirecci general de protecci de la costa poc es podr aconseguir comenta el regidor. A dia de hu, tota la informaci de la que disposem, es la llegida als mitjans de comunicaci, lo que significa es que anem a sentar-nos amb el PP sense poder tractar res al respecte, clarament utilitzen els mitjans de comunicaci, pagats amb diners dels contribuents de Moncofa, com a agenda partidista.

En aquesta lnia es pregunta: Qu ha fet lalcalde els darrers 6 anys de govern? Res ms que notes de premsa i intentar enfrontar al venat per benefici propi, en compte de solucionar el problema.

Des del grup local de Podem i mitjanant la Diputada Marisa Saavedra es tornar a portar a la negociaci dels PGE del 2022 amb el PSOE la incorporaci de solucions a aquest problema, com es ve intentant els ltims quatre anys.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana