Moncofa: Moncofa far 'boous al carrer' a l'octubre


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/9/198749_124021/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Moncofa | General | 11-09-2021
Moncofa far 'boous al carrer' a l'octubre

El poble de Moncofa tindr tamb bous al carrer al carrer el mes d'octubre. L'alcalde, Wences Als Valls, ha anunciat que en les festes del 8 al 17 d'octubre est prevista la celebraci d'aquests festejos tradicionals com sempre s'han fet en el cas que la Generalitat aprove el reglament i permeta la seua celebraci a partir del prxim dia 27 de setembre, tal i ens han assegurat t previst fer.

Wences Als Valls i Mara Teresa Alemany, regidora de Festes, s'han reunit la passada tard amb la Junta de Gestora Festes de Moncofa, la Comissi de Festes La Clack, i els voluntaris taurins per a comunicar la decisi de posposar una setmana les festes a fi que permeten la realitzaci del bou al carrer, tal com tot el poble desitja.

L'alcalde de Moncofa ha explicat que confiem que la Generalitat confirme el que ha transms aquesta setmana en tants cercles taurins i llevant el cstig injustificat al fet que s'ha sotms al mn del bou. Es parla d'unes mesures molt neutres i de fcil aplicaci, un protocol assumible, com es va exigir a la Generalitat en la recent reuni de Vila-real.

Per a la Regidora de Festes, Maria Teresa Alemany hem de lluitar per mantindre les nostres tradicions i cultura i per tant, si la Generalitat compleix els acords, tornarem a tindre unes festes amb actes ldics, culturals, casals i bous al carrer, tot d'acord amb la normativa sanitria vigent.

Les festes se celebraran des del dia 8 fins al 17 d'octubre i, a ms de les activitats taurines, tamb es programaran activitats infantils, esportives, culturals i espectacles de tota mena. La regidora de festes tamb ha volgut destacar entre la programaci el dia de patr, Sant Antoni, que se celebraria el 10 d'octubre amb missa i eixida en process acompanyada de la Societat Uni Musical Santa Cecilia de Moncofa.

A ms, existir una variada programaci d'activitats infantil, teatre a crrec de La Troupe Malab, un concert del grup local Els Ocells, vesprada d'esports, monlegs, zumba, balls tradicionals a crrec de *Danses *Biniesma, etc unes festes com les d'abans per adaptades a la nova normalitat assegura Mara Teresa Alemany.

Pel que fa als casals aquests hauran d'ajustar-se a la legalitat vigent en el moment, amb un horari de tancament concorde la normativa del moment i limitacions d'aforament i ocupaci de taules.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana