Moncofa: Comproms asegura que 'el PP es nega a celebrar la Festa per la Llengua de 2022 a Moncofa'


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/11/199131_124405/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Moncofa | General | 22-11-2021
Comproms asegura que 'el PP es nega a celebrar la Festa per la Llengua de 2022 a Moncofa'

Les Trobades del 2022 organitzades per Escola Valenciana i conegudes com la Festa per la llengua on acudeixen desenes descoles pbliques amb el seu professorat i AMPA, aix com diverses organitzacions comarcals es celebrar el proper any a Almenara com ja va estar anunciat recentment. Tanmateix, el que no va trascendir pblicament va ser que la primera opci barallada per Escola Valenciana fou Moncofa, per el seu alcalde, Wences Als, es va negar en red per qestions ideolgiques segons els responsables de Comproms per Moncofa.
Tanmateix, el portaveu de Comproms a lAjuntament moncof Ral Borrs va preguntar per este tema a lltim ple durant la part dactivitat de control i considera que la resposta donada per lalcalde demostra una clara deriva ideolgica cap a lextrema dreta, aix com un profund desconeixement del que sn les Trobades dEscola Valenciana. Ha deixat perdre una injecci econmica important pels locals de restauraci del municipi, ja que sn milers les persones que acudim cada any a les Trobades, on participen activament les associacions locals, sent un impuls a la cultura valenciana i a lensenyament de la nostra llengua. Aix mateix, Borrs emfatitzava que el PP de Moncofa s gasta 50 o 60 mil euros en bous per a potenciar la nostra tradici dels bous al carrer, per es nega a invertir 6.000 euros en fer una aposta cultural que porte a Moncofa milers de persones. Aix no s governar per a tots, ni s potenciar la nostra llengua i cultura, ni s potenciar la nostra economia. s una mala gesti provocada per prejudicis ideolgics.
Des de Comproms, i tamb dins del darrer ple doctubre, es va realitzar un prec a lalcaldia perqu es dons suport a la regidora de Feminisme i LGTBI de Castell davant els atacs i denuncies rebudes per posar a labast del jovent lectures de temtica LGTBI als centres de Secundria, aix com posar eixos ttols a disposici de la nostra poblaci des de la Biblioteca Municipal. Segons el portaveu de Comproms, la resposta de lalcalde fou desproporcionada, descontextualitzada i fora de tota lgica dun poble que es sent orgulls del seu MoncofaOrgull.
Finalment, des de Comproms, la seua Secretria dOrganitzaci Nolia Peirats argumentava que en una mostra ms de la seua deriva dextrema dreta, el PP de Moncofa sha negat a realitzar uns pressupostos municipals amb perspectiva de gnere i feminista que garantitzen la igualtat entre homes i dones i que dissenyen estratgies dactuaci contra la violncia masclista dotant-les econmicament. A, juntament amb la campanya poltica permanent que porten contra el pla EDIFICANT i pla CONVIVIM bloquejant les actuacions de la GVA per interessos poltics incomprensibles ens fan preocupar-nos molt per les conseqncies lamentables que ens comporta la majoria absoluta que ens governa.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana