Moncofa: L'Ajuntament de Moncofa ofereix un local a la platja a la Generalitat perquè reforce els serveis sanitaris


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2023/3/204067_128981/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2023/3/204067_128981/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Moncofa | General | 30-03-2023
L'Ajuntament de Moncofa ofereix un local a la platja a la Generalitat perquè reforce els serveis sanitaris

L'Ajuntament de Moncofa ha oferit un local a la platja a la Generalitat Valenciana perquè reforce tot l'any els serveis sanitaris que ofereix als veïns. L'alcalde ha fet aquest oferiment als responsables de la Direcció General d'Assistència Sanitària de la Conselleria de Sanitat durant la reunió que han mantingut aquest matí a València.
Wences Alós Valls, alcalde de Moncofa, ha acudit acompanyat per la regidora de Sanitat, Mari Carmen Ferri i veïns de la platja de Moncofa, que fa un mes van promoure els actes reivindicatius per a reclamar millors serveis de salut.
L'alcalde de Moncofa ha explicat que “ens hem reunit hui amb responsables de la Conselleria perquè els veïns de Moncofa es mereixen una qualitat assistencial digna. Els hem oferit que ocupen el local que els cedim habitualment per a reforçar els serveis sanitaris per Pasqua i estiu fins que escometen les obres per a fer el nou ambulatori, ja que les condicions en les quals s'aquesta prestant l'atenció sanitària, amb cadires a l'aire lliure, són molt deficients”.
Wences Alós Valls, que s'ha reunit amb el subdirector general d'Activitat Assistencial Integrada, Enrique Soler, els ha mostrat el seu malestar “per assabentem de les notícies de l'ambulatori a través dels mitjans de comunicació, malgrat les reiterades sol·licituds d'informació per part de l'Ajuntament”.
L'alcalde ha destacat que, “a més d'oferir-los el local, els hem insistit que és fonamental que reforcen el servei amb una ambulància medicalitzada, atenció les 24 hores del dia i un pediatre”.
En la mateixa reunió, a la qual a excusat l'assistència la directora general d'Assistència Sanitària, María Amparo García, d'ha informat la Corporació de la imminent nova licitació de l'obres d'ampliació de l'ambulatori.
Mobilització veïnal fa un mes per a protestar contra la Generalitat
Aquesta reunió ha sigut convocada per la Conselleria de Sanitat després que fa un mes, l'Ajuntament de Moncofa recolzara a les veïnes i veïns del poble en una concentració de protesta per a exigir a la Generalitat que comence d'una vegada les obres del nou ambulatori. La gota que va satisfer el got de la seua paciència va ser la falta d'iniciativa de la Generalitat a l'hora de tornar a adjudicar el contracte per a fer les obres de l'ambulatori després que al maig passat anunciaren la rescissió amb l'empresa a la qual havia adjudicat l'execució d'aquesta infraestructura vital per als habitants i visitants del poble.
Aquesta reacció té lloc després que un grup de veïns de la platja recollira signatures per a demanar a la Generalitat que pose un servei de 24 hores, una ambulància medicalitzada i un reforç del servei de pediatria, a més de l'ampliació de l'ambulatori. Els veïns es van mobilitzar després de molts anys patint la manca en els serveis mèdics que hi ha al poble, bé per la falta de mitjans, bé per les limitacions en els horaris.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana