Nules: Les diferents forces de seguretat coordinen els disposituis de seguretat per a les festes d'agost


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/8/187641_114467/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Nules | General | 08-08-2019
Les diferents forces de seguretat coordinen els disposituis de seguretat per a les festes d'agostHan disminuït els delictes de seguretat ciutadana respecte a l’any anterior

La Junta Local de Seguretat s’ha reunit a Nules per a tractar i coordinar diferents assumptes relacionats amb la seguretat de les festes de Sant Roc, que tindran lloc els dies del 8 al 16 d’agost a les platges de Nules i de les festes patronals en honor a Sant Bartomeu que es celebraran del 17 al 25 d’agost.

La junta ha estat presidida per l’alcalde de Nules, David García i pel secretari de la Subdelegació del Govern a Castelló, Gabriel Esteban, i ha comptat amb representants de les forces de seguretat com ara la Guàrdia Civil, Policia Nacional adscrita a la Generalitat Valenciana i Policia Local, a més de representants de Protecció Civil, Creu Roja, Parc de Bombers i Centre de Salut.

“Hem repassat tots els actes de festes, dia per dia, per a veure els efectius necessaris per a garantir la seguretat ciutadana durant els dies festius tant a la platja com al poble. Per tant, tindrem un dispositiu especial en els actes més multitudinaris com ara el concert de Henry Méndez i també hi haurà més efectius en els actes taurins”, assenyala l’alcalde de Nules i regidor de Seguretat i Policia Local, David García.

Entre els assumptes tractats cal destacar la preocupació existent pel consum d’alcohol de menors en els dies festius i per aquest motiu aquest any també es portarà a terme la campanya que es va posar en marxa l’any passat coordinada entre la Policia Local i la Guàrdia Civil anomenada “Menors, ni una gota”.

Per altra banda, s’ha fet un balanç de les actuacions en matèria de seguretat ciutadana realitzades al llarg de l’any i s’ha detectat una reducció dels delictes en relació als anys anteriors.


A més, també s’ha valorat positivament el funcionament de Viogen a la localitat de Nules. Cal recordar que en el mes de maig de l’any 2017 la Junta Local de Seguretat de Nules va aprovar el nou protocol per a la Protecció de Víctimes de Violència de Gènere, així doncs entre les accions principals que s’han realitzat es troba el procés d’integració de la Policia Local en el sistema Viogen i la creació de la comissió tècnica amb la corresponen Mesa Psicosocial de Violència de Gènere de Nules formada per representants d’organisme com ara la Subdelegació del Govern, l’Oficina de Víctimes del Delicte, el Centre Dona 24 hores, Guàrdia Civil, Policia Local o el departament de Serveis Socials de l’Ajuntament de Nules, “aquesta mesa és un dels principals mecanismes de coordinació i permés la participació de la Policia Local en l’execució i seguiment de les mesures judicials per a la protecció de víctimes de violència de gènere de la localitat. Per tant, a hores d’ara hi ha una major col•laboració i coordinació en aquests assumptes entre la Guàrdia Civil i la Policia Local”, explica David García.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana