Nules: La Directora General d'Acci Comunitria coneix el programa Supera't a Nules dirigit a dones en risc d'exclusi social


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/11/190746_117120/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/11/190746_117120/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Nules | General | 20-11-2019
La Directora General d'Acci Comunitria coneix el programa Supera't a Nules dirigit a dones en risc d'exclusi social

Nules ha rebut una subvenci de ms de 133.000 euros del programa Itineraris Integrats que promou la Conselleria dIgualtat.

La directora general dAcci Comunitria i Barris Inclusius, M. Jos Cortell, ha visitat Nules per a conixer el programa Itineraris Integrats per a la Inserci Sociolaboral de Persones en situaci o risc dExclusi Social daquesta localitat, anomenat Superat a Nules i que va dirigit a dones en dificultats per a accedir al mercat laboral.

Aquest programa est subvencionat per la Conselleria dIgualtat i Poltiques Inclusives i es tracta duna actuaci cofinanada per la Uni Europea a travs del Programa Operatiu del Fons Social Europeu de la Comunitat Valenciana 2014-2020. La localitat de Nules ha sigut una de les poblacions de la Comunitat Valenciana beneficiria daquestes ajudes amb un import total de 133.928,56 euros.

De manera que al nostre municipi, fins al 31 de desembre daquest any es preveu atendre entre 50 i 70 dones. Amb aquesta iniciativa promoguda pel departament de Serveis Socials es treballa de manera individualitzada la inserci sociolaboral ajustant-se a les necessitats de cadascuna de les participants amb lobjectiu de millorar la seua ocupabilitat, comenta la regidora de Serveis Socials i Poltiques Inclusives, Rosa Ventura.

De fet, per a desenvolupar aquest projecte sha contractat 10 professionals: dos psiclegs, dos treballadors socials, tres orientadors laborals, un formador per a locupaci i dos administratius.

Cal assenyalar a ms que el projecte de Nules s nou i diferent en relaci amb els daltres municipis ja que cadascuna de les persones participants est acompanyada al llarg de tot el procs per 3 o 4 professionals amb la finalitat de millorar les seues habilitats perqu puguen repercutir en la seua ocupabilitat.

Les fases dels itineraris sn: derivaci de serveis socials al programa; informaci i acolliment per lequip de professionals; diagnstic docupabilitat i disseny ditinerari personalitzat; formaci i desenvolupament personal; participaci activa; orientaci i recerca docupaci; inserci sociolaboral i seguiment.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana