Nules: Nules reivindica de nou actuacions urgents en el litoral sud


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/1/192525_118649/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/1/192525_118649/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/1/192525_118649/3_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/1/192525_118649/4_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/1/192525_118649/5_M1.jpg
La Plana al Dia | Nules | General | 21-01-2020
Nules reivindica de nou actuacions urgents en el litoral sud

LAjuntament de Nules reivindica, una vegada ms, al Govern central actuacions urgents per a la protecci de les seues platges i per al conjunt del litoral de la zona sud davant les conseqncies de lltim temporal martim.

Al llarg de la jornada de dimarts sha hagut de tallar per seguretat els accessos a primera lnia; el cam de les Serratelles cap a Moncofa, el cam del Cabeol; i els camins de lAsseit i de les Palmeretes a ms del pas subterrani del Cabeol. Tamb sha demanat la collaboraci ciutadana per a evitar problemes als efectius i serveis municipals que estan treballant en diferents zones de les Platges de Nules, hi ha persones que van a fer fotos o simplement sarrimen a veure el temporal, una acci que comporta un gran perill i dificulta les tasques del personal que est treballant, comenta lalcalde de Nules, David Garca.

De fet, aquest nou temporal ha afectat en gran mesura tant espais pblics com privats, feia molts anys que laigua de la mar no entrava en els habitatges de primera lnia com ho ha fet aquesta vegada, a ms en aquests dies shan hagut de tallar carrers i camins inundats pel desbordament de la Gola i per leixida de la mar. Encara cal avaluar els danys, que sn importants, per aquesta situaci evidencia la falta de mitjans i que s imprescindible la construcci despigons per a poder defensar tant la nostra platja com el nostre patrimoni local, explica David Garca.

Des de lAjuntament de Nules sassenyala que Nules t un patrimoni histric singular que cal protegir, si seguim aix amb aquests temporals que cada volta sn ms seguits no ser Costes qui tire els habitatges, ser la mar si el Govern no actua durgncia, matisa Garca.

No obstant aix, en el dia davui diferents administracions shan posat en contacte amb lalcalde de Nules per a conixer de primera m la situaci de les seues platges i posar-se a la seua disposici en tot all que necessite la


poblaci de Nules. En concret han mostrat la seua preocupaci pel litoral de Nules el director territorial de presidncia de la Generalitat Valenciana a Castell, Adolf Sanmart; el president de la Diputaci Provincial de Castell, Jos Mart; i la subdelegada del Govern a Castell, Soledad Ten, tindre el suport daltres institucions s molt important. De manera que una volta tinguem lavaluaci dels danys ens posarem en contacte amb ells per a poder treballar conjuntament, comenta lalcalde de Nules.

Defensa del litoral
Per altra banda, cal recordar a ms que el Ple de lAjuntament de Nules va aprovar, el passat mes de juliol, una declaraci institucional que sollicitava a Costes la defensa i la regeneraci de les Platges de Nules, Nules sest quedant sense platja i exigim inversions i actuacions urgents i una planificaci per al conjunt del litoral sud de la provncia de Castell. En aquest tema tots els grups municipals estem treballant en la mateixa lnia, apunta Garca.

De fet, en els ltims mesos shan portat a terme diferents actes reivindicatius organitzats per lAjuntament de Nules, lAssociaci de Vens de les Platges de Nules i lAssociaci de Vens Mare de Du del Carme. En concret, en la manifestaci celebrada al mes dagost a les Platges de Nules es va exigir a les diferents administracions tres punts principals. En primer lloc, al Ministeri per a la Transici Ecolgica que pressuposte i execute les obres necessries per a protegir i promoure la regeneraci de la costa de Nules, aix com la de les poblacions del litoral de la zona sud de la provncia de Castell, i que redacte els projectes necessaris i adjudique les obres per la via durgncia; tamb exigeixen a les institucions i autoritats competents de la Comunitat Valenciana que donen el suport que es mereix el poble de Nules, i que exigisquen al Govern central la seua implicaci en la resoluci de la regressi de les Platges de Nules i de la resta de pobles de Castell Sud; i per acabar, demanen que el dileg entre els representants del poble de Nules i les institucions competents es desenvolupe en un marc de mxim respecte, atenci i empatia per part dels responsables nacionals, de la Generalitat Valenciana i del Servei Provincial de Costes de Castell, buscant el b com i latenci a la ciutadania.

La nostra platja no pot esperar ms, ens sentim clarament perjudicats per la falta de decisions poltiques que ens donen suport i necessitem amb la major urgncia que es destinen les inversions necessries per a protegir i regenerar la totalitat de la nostra platja, manifesta David Garca.

Cal recordar que des de la construcci del port de Borriana, a finals dels anys vint del segle passat, i les successives ampliacions fetes, sense la realitzaci dactuacions de defensa del litoral de les platges de Nules durant dcades, la regressi de la costa de Nules ha provocat la prdua de centenars dhectrees de sl del terme municipal i ha perjudicat propietats pbliques i privades. 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana