Nules: Nules adquireix 25 tablets per a alumnat en risc d'exclusi


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/4/195142_120917/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Nules | General | 21-04-2020
Nules adquireix 25 tablets per a alumnat en risc d'exclusi

LAjuntament de Nules ha comenat hui el repartiment de dispositius digitals per a lalumnat considerat en risc dexclusi per a que puguen seguir amb les classes telemtiques que sestan portant a terme en el perode de confinament.

En aquest sentit, ha adquirit un total de 25 tauletes que se sumen a les 48 que facilita la Conselleria dEducaci, els dispositius de la Conselleria no sn suficients per a tot lalumnat vulnerable, de manera que el tcnic deducaci i responsable de lEPA ha consultat als centres educatius locals les seues necessitats i sha confirmat que hi havia 25 casos no coberts per les tauletes facilitades. La regidoria dEducaci ha pres aquesta mesura per a dotar de dispositius de treball a la totalitat de lalumnat en risc dexclusi de la nostra localitat, explica la regidora dEducaci Rosa Ventura.

Lalumnat beneficiari daquesta actuaci presenta uns condicionants comuns: dificultats socioeconmiques, t risc de perdre el final de curs per estar desconnectat del curs telemtic, ha manifestat problemes de comunicaci amb lequip docent durant les quatre setmanes lectives en confinament, o sn alumnes que han estat rendint amb les classes presencials i no tenen recursos.

Aquesta iniciativa compta amb la collaboraci de lempresa local BEEP que ha facilitat els dispositius a preu de cost. LAjuntament cedir les tauletes tctils amb dades de connexi en rgim de prstec per un termini de dos mesos.

Des de la regidoria dEducaci sassenyala que estem fent un esfor per a ajudar tant als docents com a les famlies a gestionar el millor possible la continutat de les classes a distncia en la mateixa lnia que ho fan el Ministeri dEducaci i la Conselleria dEducaci al dotar de tauletes tctils a les famlies amb menys recursos. Som conscients de les enormes dificultats que cadasc dels sectors de la comunitat educativa est tenint per a afrontar aquesta situaci.
Cal recordar que des de la Conselleria dEducaci sha pres mesures mitjanant el Pla Mulan per a que tot el professorat dispose de les eines necessries per a mantindre una comunicaci fluida amb les famlies i lalumnat. I sha facilitat dispositius digitals a lalumnat dels darrers cursos de Primria, ESO, Batxillerat i Cicles Formatius, que no t accs a les TIC.

Per altra banda, des de la regidoria de Poltiques Inclusives sest en contacte permanent, mitjanant dos educadores socials, amb lIES Gilabert de Centelles i els centres educatius de Primria per a fer un seguiment del repartiment daquestes tauletes i conixer de primera m si hi ha alg menor que no lest rebent; al mateix temps aquestes professionals estan imprimint i portant als domicilis particulars les tasques educatives i subministrant material educatiu a lalumnat que ho necessite.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana