Nules: Nules suspn les Festes de Sant Roc, Sant Bertomeu i les de Mascarell


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/5/195510_121240/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/5/195510_121240/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/5/195510_121240/3_M1.jpg
La Plana al Dia | Nules | Fiestas | 19-05-2020
Nules suspn les Festes de Sant Roc, Sant Bertomeu i les de Mascarell

La Comissi de Festes de Nules ha decidit de manera unnime no programar les festes de Sant Roc i les patronals en honor a Sant Bartomeu 2020 que es celebren al mes dagost, una decisi que compta amb el recolzament de la Junta de Govern Local de lAjuntament de Nules i que ha sigut tamb comunicada als portaveus dels grups municipals.

No ha sigut una decisi fcil per s responsable per qu en aquests moments ha de prevaler la salut pblica. Per tant, considerem que no es reuneixen les condicions sanitries per a organitzar esdeveniments i actes multitudinaris en els prxims mesos, comenta el president de la Comissi de Festes i regidor de Festes, Gabriel Torres.

Aix mateix, Jssica Gozalbo Romero, Reina de la Vila, i Cristina Cuesta i Zaila Ferrer, dames dhonor seguiran sent les representants del poble fins al prxim any 2021, totes elles han mostrat la seua conformitat. Per tant, lactual reina de la vila seguir al llarg daquest any representant al poble de Nules en aquells actes que requereixen la seua presncia, i la reina i les quatre dames daquest any esperaran al prxim per a ser proclamades, matisa Torres.

Per altra banda, la Comissi de Festes de Mascarell i lAssociaci de Vens de Mascarell han acordat tamb en el dia davui amb lAjuntament de Nules la suspensi de tota lactivitat festiva prevista per a aquest any des de la Setmana Cultural fins a les festes patronals en honor a la Mare de Du dels ngels, Sant Agust i Sant Ramon que estava previst celebrar els dies del 26 dagost al 3 de setembre.

Davant a, lalcalde de Nules, David Garca, assenyala que es tracta de decisions prudents, valentes i encertades, perqu es vol salvaguardar la salut i evitar contagis, per tant davant aquesta situaci demergncia sanitria tamb es va a contactar amb la Comissi de Festes de Sant Xotxim per a valorar conjuntament la idonetat o no de celebrar aquests festejos al mes de setembre. En relaci a les festes patronals de la Mare de Du de la Soledat, que tenen lloc al mes doctubre, ens esperarem a veure com transcorre lactual situaci per a prendre una decisi en els prxims mesos.

Garca ressalta a ms que som conscients que aquesta decisi comporta repercussions econmiques a diferents sectors com pot ser el de la ramaderia, de manera que des de lAjuntament de Nules anem a instar a la Conselleria dAgricultura a que elabore un pla dajuda per a aquest sector i tamb anem a parlar en les ramaderies a les que el consistori ha comprat bous per a ajornar el contracte per al prxim any.

No obstant aix, des de lAjuntament de Nules es va a destinar tots els recursos disponibles a reactivar leconomia local i a les persones que ho necessiten, en els prxims dies anem a incrementar les ajudes demergncia i tamb estem avanant el pagament de diferents subvencions, apunta Garca.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana