Nules: Nules destina en 2 mesos 35.000 euros en ajudes d'emergncia per a 209 famlies


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/5/195537_121263/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Nules | Servicios Sociales | 20-05-2020
Nules destina en 2 mesos 35.000 euros en ajudes d'emergncia per a 209 famlies

LAjuntament de Nules ha destinat, en els mesos de mar i dabril, al voltant de 35.000 euros a ajudes demergncia social destinades a famlies que es troben en situaci de vulnerabilitat degut a la crisi originada per la Covid-19.

En concret, en dos mesos shan beneficiat daquestes ajudes un total de 209 famlies de la localitat, des del departament de Serveis Socials sest fent un gran esfor per a atendre totes les necessitats que comporta aquesta situaci excepcional que est afectant a diferents collectius tant a nivell econmic com social. De fet en aquests dos mesos sha triplicat la quantitat destinada a les ajudes demergncia, comenta la regidora de lrea, Rosa Ventura.

Cal assenyalar que el departament de Serveis Socials compta amb una partida de 80.000 euros per a ajudes demergncia a crrec del pressupost de lexercici de 2020. A ms, la Conselleria dIgualtat i Poltiques Inclusives ha atorgat a lAjuntament de Nules diferents ajudes per a persones que shan vist afectades per les conseqncies derivades daquesta pandmia. Aix doncs, sha rebut una subvenci de 5.179 euros per a ajudar a famlies amb menors al seu crrec de la que shan beneficiat 22 famlies, i una altra de 18.330 euros per a ajudes demergncia destinades a famlies vulnerables a la que shan acollit 33 famlies del municipi.

Altres ajudes

Al mateix temps, des del comenament de lestat dalarma sest donant suport al Programa Unitat Respir amb control telefnic de les persones usuries i visites presencials per a portar-los material didctic. Tamb des del departament de Serveis Socials sest fent un control de les persones majors de 70 anys que en el perode de confinament estant soles als seus domicilis amb aquesta iniciativa sha contactat amb 218 persones majors de 70 anys i shan detectat al voltant de 20 casos amb factors de vulnerabilitat en els que sha tingut que intervindre, explica Ventura.

A ms, sest treballant amb lalumnat del programa CONVIU i del programa CONNECTAT; i sest facilitant a les famlies ms vulnerables, en collaboraci amb els directors dels centres educatius, el material escolar per a lalumnat de primria. La regidoria de Serveis Socials juntament amb la regidoria dEducaci han adquirit 28 tauletes per a completar les subministrades per la Conselleria dEducaci per a que la totalitat de famlies vulnerables amb escolars de primria puguen fer s daquest dispositiu.

Per a dur a terme les diferents tasques que shan tingut que incorporar davant lactual conjuntura i fer front als serveis que presta, el departament de Serveis Socials ha contractat a dos treballadores ms dajuda a domicili, a una educadora, a una psicloga per a donar suport a lEquip Especfic dIntervenci amb Infncia i Adolescncia (EEIIA) i a una altra psicloga per a la Unitat de Prevenci Comunitria de Conductes Additives (UPCCA).

Aix doncs, en lactualitat el departament de Serveis Socials est format per dos educadores familiars; tres treballadores socials; una tcnica PANGEA; dos tcniques EEIIA; un jurista; una coordinadora-psicloga comunitria; una monitora de la Unitat Respir; una psicloga encarregada de la UPCCA; una tcnica danimaci sociocultural; una tcnica dinfncia amb funcions dauxiliar administrativa; i huit treballadores dajuda a domicili.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana