Nules: Nules vol apropar als escolars la histria i el patrimoni locals


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/7/195940_121613/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/7/195940_121613/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Nules | General | 07-07-2020
Nules vol apropar als escolars la histria i el patrimoni locals

Apropar el patrimoni a les escoles s el ttol de lambicis projecte que la regidoria de Patrimoni de lAjuntament de Nules ha presentat als equips directius dels diferents centres educatius de la localitat i que t com a objectiu incorporar a la programaci docent la histria i el patrimoni locals.

Davant a, el regidor de Patrimoni, Guillermo Latorre, ressalta que lidea s que des de menuts la gent de Nules conega on viu i qu hi ha al seu poble, de manera que amb aquesta iniciativa es posa en valor el nostre patrimoni i llegat.

Aquest projecte, comenta el regidor, voldrem que comenara ja el curs vinent, que es mantinga i millore en el pas dels anys, per a que pugam tamb traslladar-lo a les diferents escoles dels municipis del voltant.

Aix doncs, aquest projecte consisteix en unes eixides culturals de lalumnat a les diferents ubicacions patrimonials com ara la vila romana del Benicat, els blocaus, el Museu de Medallstica Enrique Giner o Mascarell. A ms, tamb inclou tallers didctics en els que lalumnat tindr que treballar tots aquests entorns locals.

En concret, aquest projecte es va tractar en la reuni mensual que dijous passat va celebrar la Comissi Tcnica de Patrimoni de Nules i que va tindre lloc al Museu de Medallstica Enrique Giner per la commemoraci del seu 25 aniversari.

La reuni va servir tamb per a parlar dels acords aconseguits amb la Parrquia de Nules; de la redacci dun itinerari dexposicions i activitats per a la commemoraci del 25 aniversari del Museu de Medallstica; es van tractar temes de lactualitat turstica i patrimonial de Mascarell; de les rutes patrimonials que ha preparat la regidoria de Patrimoni; o de la digitalitzaci de larxiu histric de Nules, entre altres.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana