Nules: El Pacte per l'Ocupaci presenta 50 mesures concretes per a la creaci d'ocupaci a la Plana Baixa


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/6/198090_123448/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Nules | General | 08-06-2021
El Pacte per l'Ocupaci presenta 50 mesures concretes per a la creaci d'ocupaci a la Plana Baixa

El Pacte Comarcal per l'Ocupaci de la Plana Baixa ha presentat la seua Estratgia d'Ocupaci, que s'articula en 10 objectius especfics amb les seues lnies estratgiques, tradudes en ms de 50 propostes concretes que sn molt necessries en aquest moment, en el qual la crisi sanitria deixa una crisi econmica i social, tal com ha expressat la presidenta del consorci i tamb alcaldessa de la Vall d'Uix, Tania Baos.

En l'acte pblic celebrat a l'Ajuntament de Nules tamb han intervingut el seu alcalde, David Garca; el secretari autonmic d'Ocupaci, Enric Nomdedu; i el director de l'Institut de Desenvolupament Local de la Universitat Jaume I, Vicente Bod. En ell s'ha abordat el potencial que tenen com a agents creadors d's de la indstria, el turisme, el comer i l'agricultura si tenim una estratgia comuna, ha assenyalat Baos.

La prioritat de l'estratgia de creaci d'ocupaci a la Plana Baixa sn els collectius de joves i d'aturats de llarga duraci, a travs de la collaboraci de tots els agents laborals i de l'impuls de la formaci a la carta perqu connecte les necessitats que t el mercat laboral amb l'oferta formativa que s'ofereix des de les institucions, inclosa la formaci professional.

El document de l'Estratgia d'Ocupaci tamb inclou la creaci d'una agncia d'ocupaci virtual, el suport als emprenedors amb la cerca de finanament, la creaci d'un punt d'atenci per a la transmissi d'empreses i d'un observatori del mercat laboral i taula de coordinaci.

A ms, Baos ha explicat que entre les mesures tamb es contempla l'aposta per la transversalitat de la innovaci, l'impuls a les associacions empresarials, l'agricultura ecolgica i al potencial turstic de la nostra comarca a travs de la dinamitzaci de l'oferta i de la seua *paquetizacin. Aix mateix hem de garantir la igualtat d'oportunitats dels municipis d'interior, perqu tamb compten i els dotem d'eines contra la despoblaci.

El consorci est format per la Vall d'Uix (presidncia), Moncofa (vicepresidncia), Nules, la Vilavella, Xilxes, la Llosa, Almenara, Artana, Eslida i Alfondeguilla, la qual cosa suposa representar a un nucli poblacional de 67.000 persones. A ms tamb participen en les seues reunions peridiques els sindicats, la patronal, la Diputaci de Castell i Labora.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana