Nules: Lescultor Jacinto Domnguez dona una de les seues obres al poble de Nules


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/6/198221_123568/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Nules | General | 21-06-2021
Lescultor Jacinto Domnguez dona una de les seues obres al poble de Nules

Tot el que passege per les Platges de Nules podr trobar-se amb lescultura anomenada Navegant pel mn, una obra feta pel escultor castellonenc, Jacinto Domnguez, que el propi autor ha donat al poble de Nules i que sha installat al jard adjunt a la Terrassa de lEstany.

Domnguez, afincat a les Platges de Nules des de fa quatre anys, considera que el litoral nuler s una joia i amb la donaci de la seua obra pretn apropar la cultura al poble.

Aix doncs, Navegant pel mn presenta un estil minimalista, i representa el mar i la volta al mn amb un vaixell de vela. La base est feta en configuraci de ballestes, el que permet que lescultura tinga un moviment similar al duna nau navegant. Aix mateix, Domnguez tamb ha pensat en com transmetre la naturalitat de tot all relacionat amb el mar a la seua obra, de manera que per a aconseguir-ho shan collocat pedres de la mateixa Platja de Nules als peus de lescultura, amb lobjectiu de simular la vora de la mar. A part de Navegant pel mn, Jacinto Domnguez t diverses obres repartides per tota la provncia de Castell.

Des de la regidoria de Cultura, M. Jos Esteban, assenyala que aquest tipus de donaci ens permeten enriquir el nostre patrimoni, al mateix temps que podem seguir embellin els espais pblics del nostre municipi. De fet, la idea s traslladar la cultura a peu de carrer.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana