Nules: El PP proposa la modificaci de la Llei de Costas per a preservar els poblats martims de la provncia de Castell


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/7/198374_123701/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2021/7/198374_123701/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2021/7/198374_123701/3_M1.jpg
La Plana al Dia | Nules | General | 22-07-2021
El PP proposa la modificaci de la Llei de Costas per a preservar els poblats martims de la provncia de Castell

El Partit Popular proposa una modificaci de la Llei de Costas per a protegir i preservar la singularitat dels poblats martims del litoral de la provncia de Castell. L'objectiu s impulsar les mesures legals necessries que permeten donar seguretat jurdica, i per tant conservar, els nuclis tradicionals que estan en primera lnia de costa de molts municipis de Castell, i que ara mateix estan amenaats de desaparici per la regressi marina i la falta d'inversions per part del Govern d'Espanya de Pedro Snchez.

La presidenta provincial del PP, Marta Barrachina, ha traslladat hui aquesta decisi, avalada per la direcci nacional del PP, en el transcurs d'una reuni que ha mantingut a Nules amb representants venals de la mateixa Nules, Torre la Sal, Almenara i Xilxes, i en la qual tamb han participat el secretari general del *PPCS, Salvador *Aguilella; la sotssecretria d'Ocupaci, Emprenedoria i Infraestructures del PPCV i portaveu adjunta al Senat, Salom Pradas; el senador Vicente Martnez *Mus; els alcaldes de Moncofa, *Wences Als, i La Llosa, Ximo Llopis; aix com els representants del PP d'Almenara, Cabanes i Nules.

La costa de Castell est amenaada perqu el Govern no desenvolupa les inversions que fan falta en matria d'espigons per a frenar-les, una situaci que afecta i de ple als propietaris que tenen els seus habitatges en els poblats martims tradicionals de la costa de Castell, que veuen amenaats els seus drets, tal com s'ha demostrat en el cas de Torre la Sal, per que lamentablement no sn els nics, ha subratllat Marta Barrachina.

Per aquest motiu, el PPCS ha elevat una proposta parlamentria per la qual es modificar la Llei de Costas, afegint amb ella una nova Disposici Addicional que aculla les particularitats de la costa de Castell, que tenen valors etnolgics propis i tenen un perfil associat a l'edificaci tradicional en la costa espanyola, tal com ja t reconegut Xilxes, si b tampoc el Govern de Pedro Snchez ha culminat la protecci d'aquest nucli.

En aquest sentit, la presidenta del PPCS, Marta Barrachina, ha traslladat que el disseny que es proposa de la Disposici Addicional permetr a aqueixos nuclis, si estan d'acord l'administraci local i l'autonmica, ser exclosos del domini pblic martim terrestre i, per tant, permetre que es mantinga la propietat privada sobre ells, a ms de garantir un especial tractament en les obres de protecci del litoral, atenent unes reivindicacions venals que sn histriques i entenem justes.

La iniciativa ja compta amb el consens d'alguns territoris afectats per la mateixa problemtica i des dels Populars s'obrir la negociaci a la resta de grups per a comptar amb la majoria parlamentria suficient, amb vista al fet que es puga debatre abans de final d'enguany.

Tendim la m a tots els partits poltics perqu es posicionen d'una vegada al costat dels vens de Castell. La soluci existeix, est a l'abast de tots i noms s qesti de voluntat poltica. Apellem a tots els partits perqu s'unisquen i donen suport a una iniciativa que s bona per als interessos dels vens de la provncia i que donar la seguretat jurdica necessria per a preservar uns espais singulars que formen part del nostre patrimoni cultural, histric i paisatgstic, ha concls Marta Barrachina.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana