Nules: La proposta del PP per a modificar la Llei de Costes avana en el Senat per a blindar els poblats martims singulars de Castell


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/9/198822_124089/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Nules | General | 24-09-2021
La proposta del PP per a modificar la Llei de Costes avana en el Senat per a blindar els poblats martims singulars de Castell

s un xicotet pas en la tramitaci per s un avan important. La proposta de modificaci de la Llei de Costas que el PP de Castell ve promovent des d'aquest estiu per a frenar els plans dels enderrocaments programats pel PSOE en Torre la Sal (Cabanes), i per extensi del conjunt dels poblats martims de la provncia, ha sigut publicada en el Butllet Oficial de les Corts Generals en un pas ms cap al seu debat en la Cambra Alta on va ser registrada aquest passat mes de juliol. L'objectiu s introduir una disposici addicional en la Llei de Costas en la qual especficament es reconega i es protegisquen aquests nuclis, associats en els seus orgens als primers pescadors i agricultors de la provncia de Castell, fa ja moltes dcades arrere.
Aix ho ha manifestat el senador del PPCS, Vicente Martnez Mus, qui reivindica l'objectiu de protegir les singularitats del patrimoni cultural i etnolgic que atresora la costa castellonenca i, per extensi, tota la costa espanyola, amb l'objectiu d'evitar enderrocaments que manquen de sentit com per molt que el marc legal vigent els empare.
El Partit Popular ha liderat la defensa dels conjunts singulars que s'assenten en la costa castellonenca des que el maig passat Costas amenaara als propietaris d'immobles del poblat martim de Torre la Sal amb demolir les seues cases. Aquest punt d'inflexi va provocar la mobilitzaci de vens i va ser el PP el que al juliol va promoure una iniciativa en la Cambra Alta per a modificar la Llei de Costas i evitar el desastre.
D'antuvi, en Diputaci ja hem aconseguit el suport de tots els grups a travs d'una moci que precisament reclama el suport de tots els grups poltics per a revisar i modificar l'actual marc vigent. Aquesta iniciativa, que es va aprovar en el ple extraordinari del passat 14 de setembre, tamb contempla l'obligaci de la Diputaci Provincial de prestar assessoria legal als vens de Torre la Sal afectats per l'enderrocament programat per Costas.
L'objectiu s que els habitatges singulars de Cabanes, Nules, Moncofa, Xilxes, la Llosa i Almenara siguen protegides i no derrocades. Perqu es tracta d'immobles que tenen un valor patrimonial que hem de preservar i no reduir a rebles. I en aquesta defensa del territori hem d'anar tots de la m, per a salvar d'aquestes demolicions el patrimoni que no sols enriqueix la costa de Castell, sin racons de tot el litoral espanyol que en l'actualitat viuen amenaats per aquests enderrocaments injustos, ha manifestat Vicente Martnez Mus.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana