Nules: Desestimen la demanda contra els regidors de l'oposició i condemnen a l'edil de CeN a Costes


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/11/199085_124360/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2021/11/199085_124360/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Nules | General | 12-11-2021
Desestimen la demanda contra els regidors de l'oposició i condemnen a l'edil de CeN a Costes

El jutjat contenciós administratiu número 1 de Castelló ha desestimat la demanda interposada per l'edil de l'equip de govern de l'Ajuntament de Nules Guillermo Latorre contra la totalitat dels regidors de l'oposició, amb el que l'edil de CeN es quedarà amb la reducció de sou que el ple va aprovar en el plenari del passat 28 de maig de 2020.

Tres mesos més tard, a l'agost de 2020, Latorre va presentar una demanda contra 11 regidors de l'oposició de l'Ajuntament de Nules (5 del PP i 6 del PSOE), referent a les seues retribucions com a regidor i demanava que s'impugnara l'acord plenari i restablir les seues retribucions al 75% i abonar-se també les quantitats no percebudes i amb els seus respectius interessos. De la mateixa manera, també demanava que es condemnara a costes als 11 regidors de l'oposició "per la seua manifesta temeritat i mala fe".

L'edil de l'equip que encapçala David García, va obviar en la seua demanda que "el ple pot modificar les retribucions dels regidors", com així va ocórrer en el seu cas i com reflecteix la sentència al punt 2n dels Fonaments de Dret i es reconeix que el PSOE va justificar en el seu moment aquesta reducció perquè el no era una minoració del sou contra les funcions delegades (hisenda), sinó sobre si havia de percebre remuneració per unes funcions que delegades "estan sent exercides pels propis funcionaris" i per tant s'entén que la funció de regidor d'hisenda no mereix remuneració.

És més, el Grup Popular va explicar que va donar suport a la moció del PSOE per "l'escassa i nul·la dedicació del Sr. Guillermo Latorre en el treball de l'Ajuntament i el trasllat d'informació a l'oposició, en temes tan importants com són, els econòmics" i afigen que el comportament "del Sr. Latorre és el de no contestar a l'oposició" i que desvia tota responsabilitat dels temes econòmics a la interventora.

I és aquesta "insuficiència o falta de dedicació del regidor" de Centrats en Nules és el que reflecteix l'acte en el qual diu que "procedeix desestimar les pretensions impugnatories" i després prossegueix desmuntant totes les argumentacions de l'edil de Centrats a Nules i li condemna a Costas.

Així doncs, Latorre, sota les ordres de David García, continuarà percebent 1.242'39 euros/mes i no els 1.863'59 euros que reclamava via judicial.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana