Onda: Onda informa en una reunió sobre la nova convocatòria d'ajudes de rehabilitació


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/4/184194_111580/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/4/184194_111580/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | General | 14-04-2019
Onda informa en una reunió sobre la nova convocatòria d'ajudes de rehabilitació? El consistori convoca a tècnics, constructors i veïns beneficiaris de l'Àrea de Regeneració i Rehabilitació Urbana Rural per a explicar els procediments

L'Ajuntament d'Onda ha informat en una reunió sobre la nova convocatòria d'ajudes a la rehabilitació d'habitatges inclosa a l'Àrea de Regeneració i Rehabilitació Urbana Rural (ARRUR) que es finança amb fons del Ministeri, de la Generalitat Valenciana i de l'Ajuntament i per a la qual el consistori està preparant la documentació amb la finalitat de presentar-se. La reunió ha estat dirigida per Marta Piquer, regidora d'Urbanisme i pel tècnic municipal responsable de l'Oficina Municipal d'Impuls a la Rehabilitació d'Habitatges i Edificis i han assistit diversos tècnics, constructors i veïns que es poden beneficiar d'aquestes ajudes per a la regeneració de les seues cases. L'alcalde d'Onda, Ximo Huguet, explica que ?hem informat els possibles beneficiaris d'aquest pla dels tràmits que han de dur a terme per a poder disposar d'aquestes subvencions que poden aconseguir fins al 90% del total de les obres, a fons perdut, per a la renovació i la rehabilitació, sempre que, Onda resulte beneficiària d'aquesta nova línia d'ajudes que complementària a les quals ja disposem gràcies al pla ARRU?.
En aquest cas, la Generalitat ha llançat aquesta convocatòria en concurs públic perquè els municipis presenten els seus mèrits, fins al 6 de maig, perquè se'ls concedisquen aquestes noves ajudes. ?El condicionant fonamental és que aquesta nova ajuda afecta a tot el Centre Històric Protegit i no solament a uns carrers, però que les cases han de tindre presentat l'informe d'avaluació en la Generalitat. Onda està molt ben posicionada per a fer-se amb aquestes ajudes, ja que existeixen 65 habitatges en la localitat que compleixen amb aquest requisit i podrien accedir a aquestes ajudes?, comenta Huguet.
L'alcalde explica que ?aquest tipus de programes d'ajudes contribueixen a mantindre l'entorn en bones condicions. Les rehabilitacions són essencials per a abordar les desigualtats socials i amb aquestes ajudes es podran posar en marxa un bon nombre d'obres sense un gran cost per als propietaris. Així mateix, l'aposta per la regeneració dels habitatges, per a la seua modernització i millora mediambiental, suposa també un impuls a la seguretat de la ciutadania, ja que se solucionen molts problemes de salubritat. Finalment, no cal oblidar l'impuls que suposen a l'economia local i és que en els programes similars que s'estan duent a terme en la nostra localitat destaca com el 80% de les empreses que treballen en els projectes de regeneració són locals?.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana