Onda: Onda se suma a una campanya de sensibilització sobre el curs de l'aigua


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/5/184857_112150/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/5/184857_112150/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/5/184857_112150/3_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | General | 06-05-2019
Onda se suma a una campanya de sensibilització sobre el curs de l'aigua? Les accions estan coordinades entre els departaments d'Educació i Medi Ambient amb l'empresa FACSA

L'Ajuntament d'Onda se suma a una campanya de sensibilització de l'empresa FACSA denominada El Curs de l'Aigua, en una col?laboració entre les regidories d'Educació, que dirigeix Encarna Ribes, i Medi Ambient, amb el tinent d'alcalde Ángel Badenas al capdavant. L'alcalde d'Onda, Ximo Huguet, ha explicat que ?aquest és un projecte social de caràcter didàctic i de sensibilització ambiental. Pretenem generar consciència sobre la importància de fer un ús responsable de l'aigua i explicar de manera lúdica el cicle integral de l'aigua com a recurs limitat i vital, així com uns hàbits respectuosos amb l'objectiu de produir canvis de comportament necessaris per a resoldre un dels grans reptes que tenim les ciutats que és l'ús racional de l'aigua?.
Així, les regidories d'Educació i Medi Ambient han organitzat una sèrie d'eixides dels grups per a l'alumnat de tercer o quart de Primària, segons el centre, en les quals visiten la instal?lació de l'empresa a Castelló i desenvolupen una sèrie d'activitats sobre aquest tema sobre el cicle de l'aigua i el funcionament de la planta. A més, es realitza cartelleria per a la resta de la ciutadania d'Onda i material didàctic per a la resta de l'alumnat. En el dia de hui, han sigut els alumnes de tercer del CEIP Pius XII els que han acudit a Castelló acompanyats per la regidora d'Educació Encarna Ribes. Les diferents activitats es desenvolupen en una moderna i versàtil aula divulgativa que l'empresa ha dotat d'equips adaptats a les noves tecnologies. A més, l'aula compta amb una zona habilitada com a taller experimental, on l'alumnat pot aplicar de forma pràctica els coneixements adquirits.
Per part seua, José Claramonte, director general de FACSA, ha explicat que ?estem compromesos amb l'educació i la conscienciació mediambiental, especialment quant a la promoció d'accions que afavorisquen els canvis de comportament necessaris per a resoldre un dels grans reptes de la societat actual: l'ús responsable de l'aigua. I gràcies a projectes com ?El curs de l'Aigua?, des de FACSA posem el nostre granet d'arena en la formació i conscienciació dels més xicotets, perquè coneguen en què consisteix el cicle integral de l'aigua i, al seu torn, prenguen consciència de la importància d'aquest recurs tan valuós?.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana