Onda: Onda presenta la 34 edici de la Fira del Llibre amb ms dies d'activitat


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/5/185179_112412/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/5/185179_112412/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | General | 13-05-2019
Onda presenta la 34 edici de la Fira del Llibre amb ms dies d'activitat

? La fira s'inaugurar el dilluns 27 de maig, estar per segon any consecutiu al costat del pavell Vctor Cabedo i comptar amb activitats per a tots els pblics
L'Ajuntament d'Onda ha presentat la 34 edici de la Fira del Llibre amb ms dies d'activitat, ja que se celebrar del 27 de maig al 2 de juny i ho far repetint la ubicaci del passat any al passatge que hi ha enfront del Vctor Cabedo. El tinent d'alcalde de Cultura, Llus Pastor, ha explicat que ?tenim una extensa programaci molt dinmica per a tots els pblics per a tractar de fomentar la lectura. Hem enfocat les activitats a tota la poblaci, per posant l'accent en el pblic infantil i juvenil per a aconseguir crear aquests bons hbits de lectura. A ms, com a novetat enguany tindrem la consulta del Doctor Lec Tura, un expert crtic literari que oferir els seus consells tots els dies a partir de les 18.30 hores a la fira a aquelles persones que vulguen escoltar els seus consells sobre lectura?.
El responsable de l'rea de Cultura ha explicat que ?l'horari de la fira ser de dilluns a divendres de 9 a 13.30 hores i de 15 a 21 hores, el dissabte de 9 a 13.30 hores i de 17 a 21 hores i el diumenge d'11 a 13 hores i de 17 a 21 hores. El dia 27 s'efectuar la inauguraci i presentarem el llibre ?Que passe la passera?, inspirat en la Pasqua d'Onda, i que naix desprs de l'exposici que organitzem a la Biblioteca sobre aquest tema. Aix mateix, tindrem les visites de tot l'alumnat de Primria de la nostra localitat?. A ms, el tinent d'alcalde afig que ?les empreses locals que participen sn La Repro, Amics, Joc de Droides, Magovi, Colorins i Papereria Mariner i els vull agrair la seua implicaci en aquesta activitat. Aquestes llibreries sortejaran un lot de llibres cada dia i oferiran un 5% de descompte en tots els productes que es compren durant aquests dies. A ms, hi haur una caseta d?Hosturionda on es podran degustar tapes i refrescos per a les persones que acudisquen a la fira?.
Aix mateix, durant la fira es desenvoluparan diverses activitats, a ms de la citada presentaci del llibre el primer dia. Tots els dies a la caseta de la Biblioteca hi haur una manualitat diferent, des d'aqueix dilluns. El dimarts a les 19.30 hores hi haur un espectacle familiar de circ amb Purpurina Circus. El dimecres hi haur un contacontes especial d?El principito a les 19 hores i a les 19.30 hores l'autora Rosa Monlle, acompanyada per Eva Alcn, presentaran Mujeres pblicas, ciudadanas conscientes. El dijous, de la m del Bar Druida, se celebrar un taller de cocktails infantils, i posteriorment la presentaci, a les 19.30 hores, de Montserrat Flores amb el seu llibre Esa luz que no me habita.
El divendres a la vesprada, la fira rebr la visita dels personatges de la Patrulla Canina perqu els ms xicotets puguen fer-se fotos amb ells i el dissabte a les 12 hores es repeteix l'activitat de la trobada de clubs de lectura amb l'escriptora Alicia Gimnez Bartlett, premi Nadal 2011 i Premi Planeta 2015, creadora del personatge de la inspectora Petra Delicado, que estar parlant sobre la seua obra en una activitat molt dirigida a aquests clubs, per que est oberta a tots els pblics. A ms, a les 16.30 hores, el duo cmic Machirulos oferir l'espectacle Apocalipsi.s Aix mateix, una activitat infantil a les 17 hores amb un taller cientfic i berenar, que tindr un preu de 3 euros i per al qual es pot apuntar a la Bocatera El Cant o a la Cafeteria Chaplin. El dissabte tamb s'efectuaran tres presentacions ms, a les 19 hores Penumbras, donde duermen las pesadillas, de Javier Garca amb Israel Quevedo i Jos Snchis, que tamb presentaran Mar de cuervos. A ms, de 18 a 20 hores hi haur una signatura d'exemplars del llibre editat pel consistori Lo que fue de ellas. Historias de mujeres de Onda en la postguerra d'Amelia Rosado. El diumenge al mat, el local d?Hosturionda que se situar a la fira participar en la Ruta del Vermut i hi haur msica en directe, i a la vesprada, a les 19 hores, hi haur un contacontes de la Historia Inteminable, en commemoraci del 40 aniversari i la presentaci d'un altre llibre editat per l'Ajuntament d'Onda, 50 aos de historia de Onda vividos por la pea Vagabundos.
Pastor conclou convidant ?a totes les persones d'Onda i localitats prximes al fet que participen en aquesta extensa programaci i vull agrair la implicaci dels locals i empreses que s'han bolcat en la fira, aix com al personal de Biblioteques que han posat molt d'esfor i dedicaci perqu aquesta Fira del Llibre siga tot un xit?.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana