Onda: Onda forma a 25 persones desocupades per a facilitar la seua inserci laboral


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/5/185269_112489/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | General | 15-05-2019
Onda forma a 25 persones desocupades per a facilitar la seua inserci laboral

L'Ajuntament d'Onda ha format a 25 vens de la localitat en situaci de desocupaci per a facilitar la seua inserci laboral en un curs sobre la fabricaci de rajoles cermiques de monococci i un altre de capacitaci per a la collocaci de revestiments amb rajoles cermiques de gran format. L?alcalde d'Onda, Ximo Huguet, ha explicat que ?aquests cursos de formaci per a l'ocupaci han sigut molt importants, ja que sorgeixen de les converses mantingudes amb les empreses de la nostra localitat i els prospectors d'ocupaci municipals, per a conixer quins perfils necessiten en la seua plantilla i tenen dificultats per a trobar. Amb aquesta formaci oferida pel consistori, les persones que l'han rebuda tenen moltes opcions de trobar una eixida laboral, ja que les companyies estan demandant treballadors amb aquesta formaci?.
Aquest mat, el tinent d'alcalde de Dinamitzaci Econmica, ngel Badenas, ha acudit al lliurament de diplomes a aquests 25 alumnes al Centre de Formaci per a l'Ocupaci Monteblanco. El curs de fabricaci de rajoles cermiques s'ha realitzat en collaboraci amb l'Institut de Tecnologia Cermica (ITC) per a proporcionar coneixements sobre aquests processos i han participat 15 alumnes durant 120 hores teriques i 75 hores de prctiques no laborals en empreses. L'objectiu principal ha sigut capacitar a treballadors en situaci de desocupaci que tenen dificultats a incorporar-se al mercat laboral, ja que en aquest cas no disposen de les capacitats mnimes per a accedir a un lloc de treball com a operari en el sector de fabricaci de rajoles cermiques. ?En aquests moments, el sector de fabricaci de rajoles t necessitat d'incorporar aquest perfil de treballadors, que tinguen a ms flexibilitat per a cobrir diferents llocs de treball en les diferents operacions de fabricaci i per aix vam voler enfocar aquests cursos en aquest vessant?, ha comentat Huguet.
Quant al curs de collocaci de rajoles cermiques de gran format han participat 10 alumnes durant 70 hores teric-prctiques. En aquests moments, en el sector s'estan produint peces que superen el metre quadrat, amb grandries molt superiors als que histricament s'ha fet. En aquest sentit, no existeixen suficients profesionals amb aquests coneixements, per a poder cobrir la demanda que necessitarien les empreses i la incorrecta collocaci d'aquest material implica problemes posteriors de patologies indesitjades que repercuteixen no solament en la qualitat del producte, sin en la venda d'aquest material. En l'acci formativa que s'ha dut a terme, s'ha oferit a l'alumne una formaci integral en la qual s'ha incorporat coneixement del producte cermic, les seues caracterstiques, qualitats i possibles patologies una vegada collocats, per tamb, i molt important, coneixements i prctiques de collocaci del material cermic centrant-nos en el material de gran grandria.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana