Onda: Onda inicia una formaci per a agents implicats en la lluita contra la violncia de gnere


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/6/186118_113202/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/6/186118_113202/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/6/186118_113202/3_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | General | 12-06-2019
Onda inicia una formaci per a agents implicats en la lluita contra la violncia de gnere

La tinent alcalde de Poltica Social de l'Ajuntament d'Onda, Mari Carmen Aguilella, ha inaugurat aquest mat el curs ?Programa integral per a la detecci, prevenci i actuaci municipal davant la violncia de gnere?, sumant aix un nou programa de l'actual equip de govern liderat per l'alcalde Ximo Huguet, amb la finalitat de combatre la xacra de la violncia cap a les dones.
El curs de 40 hores, de carcter semipresencial, est dirigit als professionals del consistori dels departaments d'igualtat, l'equip social, atenci jurdica i psicolgica, el gabinet psicopedaggic, d'educaci i sanitat, aix com als agents de la Policia Local i Gurdia Civil. ?L'objectiu s formar a tots els operadors que intervenen en matria de detecci, prevenci i actuaci davant la violncia de gnere per a treballar de forma coordinada i ser ms eficaces en l'atenci a les dones en situaci de maltractament, aix com a les seves filles i fills?, ha explicat Aguilella. En aquesta lnia, la tinent d'alcalde ha subratllat la importncia de ?generar la cultura del treball en equip i continuar formant a aquests professionals per a actuar amb efectivitat davant la violncia de gnere?.
Aix mateix, durant la presentaci, Aguilella ha assenyalat que ?des de la gesti d'aquest Ajuntament, hem treballat per a fer Onda una ciutat segura per a totes i tots, per aquest motiu iniciem avui aquest curs amb el qual aconseguirem millorar la qualitat de vida de la ciutadania, ajudant les vctimes i conscienciant a la societat en general de la importncia de reduir les conductes masclistes?. Cal recordar que l'actual equip de govern ha lluitat constantment per acabar amb aquesta xacra a travs de diferents ajudes, jornades de sensibilitzaci i prevenci, o iniciatives, com el sumar-se al programa de seguiment VIOGEN, els punts violeta en Fira d?Onda o el projecte ?Supera-t?.
El curs, que es finana amb els fons municipals procedents del Pacte d'Estat contra la Violncia de Gnere, forma part del Pla d'Igualtat que ha creat recentment l'actual equip de govern. En aquest sentit, Aguilella ha concls dient que ?aquest curs s un esgla ms de la nostra estratgia per a comptar amb uns professionals preparats per a prevenir i actuar davant la violncia masclista de la manera ms eficient possible?.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana