Onda: El diputat de Residus insisteix a lalcaldessa dOnda que deixe dutilitzar el Medi Ambient de forma partidista


 
La Plana al Dia | Onda | General | 11-09-2019
 

El diputat de Residus de la provncia de Castell, Ignasi Garcia, ha insistit a lalcaldessa dOnda, Carmina Ballester, que deixe dutilitzar el Medi Ambient amb finalitats partidistes i li ha demanat que desistisca en la seua intenci de fer una consulta popular respecte a lampliaci de labocador que t lempresa Reciplasa al terme municipal. Assistim sorpresos a una actitud incomprensible per part del Partit Popular en la localitat dOnda, que sobstina a fer un referndum no vinculant sobre una decisi que ja sha pres de forma consensuada per les parts competents i a la qual no es va oposar ning de la seua agrupaci en el seu moment, ha dit Garcia, qui suggereix de nou a Ballester que trega del debat entre partits aquest tema, ja que no s una actitud responsable ni desitjable en un representant pblic.

Garcia ha destacat que estem en un moment clau per a la gesti dels residus a les comarques de Castell, tenint en compte que hi haur una inversi de 40 milions deuros per a dotar a la planta de tractament dOnda de les tecnologies ms capdavanteres en la gesti del fem. El cost de traslladar el rebuig a un abocador que no estiga al costat la planta de tractament no s noms econmic, ja que el trnsit duns 20 camions al dia t un cost ecolgic important per a la poblaci. Per aix el diputat de Residus de la corporaci provincial ha apellat a la sensatesa en aquest tema tan delicat perqu, tal com ha recordat, tots els informes tcnics sn favorables al Pla de Gesti que va aprovar per unanimitat el Consorci C2, on est la Generalitat, la Diputaci i tots els ajuntaments que en formen part.

En aquest cas, laprovaci per part del plenari de la proposta del PP dOnda ha vingut acompanyada duna srie de fallcies i de declaracions malintencionades de la cap de la corporaci municipal com, per exemple, la qu nega que la Diputaci estiga al Consorci de Residus de la zona. Segons Garcia, si el PP dOnda fa aquestes declaracions per desconeixement s molt greu perqu els governants hem de saber de qu parlem abans demprendre iniciatives com aquesta. Per si ho fan deliberadament, encara s pitjor, ja que demostra que est emprant el cinisme per a usar la ciutadania amb finalitats partidistes.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana