Onda: El PSPV reivindica la inversi en educaci per a facilitar la volta al colle de les famlies


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/9/188640_115303/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | General | 16-09-2019
El PSPV reivindica la inversi en educaci per a facilitar la volta al colle de les famlies

> La regidora Encarna Ribes destaca que els governs socialistes a l'Ajuntament d'Onda i la Generalitat han redut les despeses per a les famlies i millorat la conciliaci.

Ms ajudes a l'alumnat de 0-6 anys, ampliaci de lEscola Oberta, potenciaci de les Escoles Esplai, ajudes al desplaament en ensenyaments no obligatoris, La regidora socialista Encarna Ribes enumera algunes de les poltiques impulsades pel Grup Municipal Socialista a Onda que, al costat d'iniciatives com el Xarxa Llibres, els bons infantils o l'ampliaci de xarxa d'aules de 2 anys, fan que les famlies afronten la volta al colle amb una menor despesa i amb majors possibilitats de conciliaci familiar.
L'edil socialista reivindica que amb el PSPV en les institucions millora la inversi en educaci, es redueix el desemborsament econmic que les famlies han hagut de realitzar en l'inici de curs i han millorat les possibilitats de conciliaci laboral i familiar. Ribes subratlla que les mesures impulsades a Onda pel govern socialista de Ximo Huguet han possibilitat que l'arrencada del nou curs escolar siga ms amable per a les famlies. L'educaci s un pilar en la nostra societat i s ac on els socialistes no escatimarem diners ni esforos.
El Grup Municipal Socialista d'Onda recorda que va ser l'anterior govern municipal el que va impulsar ajudes per 110.000 euros en l'etapa d'infantil de 0 a 3 anys; va mantindre les ajudes directes als centres en 3 a 5 anys (ms de 26.000 euros); va ampliar les ajudes per a desplaament en ensenyaments no obligatoris a travs del Servei regular de transport cap a Castell i Vila-real.
El PSPV tamb va millorar lEscola Oberta, amb una inversi de 70.000 euros, per a la conciliaci laboral i familiar, amb mes places, millors espais i tallers, i una reserva de places directes per a famlies en risc d'exclusi social. La regidora socialista tamb destaca l'esfor tcnic i econmic per a potenciar les Escoletes dEsplai amb una inversi de 130.000 euros, on sinclou l'ampliaci de lescoleta mes demandada, la de cermica a tot el mes d'agost, i l'ampliaci de la desports per a cobrir totes les edats.
Ribes recorda a ms que tamb es va fer un pas important en la inclusi social en reservar places a les escoles d'estiu per a xiquets i xiquetes amb necessitats especials, convertint a Onda en un exemple d'integraci social, tot amb la coordinaci entre diferents rees municipals.
Totes aquestes iniciatives municipals s'han sumat a les de la Generalitat Valenciana liderada per Ximo Puig, on amb la gratutat dels llibres de text, per mig de XARXA LLIBRES, l'augment de les beques de menjador, on ja es beneficien 136.000 estudiants o el bo infantil de 0 a 3 anys en el que han crescut les ajudes mnimes i les mximes, podem vore clarament que Des que la Comunitat Valenciana est governada pels socialistes s'han augmentat ajudes i prestacions en tots els nivells educatives al igual que en l'etapa governada pels socialistes a Onda, conclou la regidora socialista Encarna Ribes.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana