Onda: La Cooperativa dOnda prepara la celebraci del seu centenari i estrena nou logotip


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/11/190702_117078/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/11/190702_117078/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/11/190702_117078/3_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/11/190702_117078/4_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/11/190702_117078/5_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | General | 18-11-2019
La Cooperativa dOnda prepara la celebraci del seu centenari i estrena nou logotip

La Cooperativa Agrcola Nostra Senyora de lEsperana dOnda, fundada en 1920, celebra el seu centenari a principis de lany que ve i la vesprada daquest dilluns ha presentat la seua nova imatge i ha avanat les lnies generals de la programaci especial per a commemorar-ho.
Deia lescriptor i poeta francs Vctor Hugo que El futur t molts noms. Per als dbils, all que no es pot aconseguir. Per als temeraris, all desconegut. Per als valents, loportunitat. Aquest 2020 celebrem que uns valents -o com direm avui, uns emprenedors- van saber vore i aprofitar una oportunitat histrica en reunir els llauradors locals per crear la Cooperativa Agrcola Nostra Senyora de lEsperana dOnda, ha dit en la presentaci el president de lentitat, Salvador calzada Feliu.
Durant aquests cent anys dhistria han passat moltes coses: esdeveniments histrics, canvis socials i una quasi total transformaci de lagricultura convencional. Per, sobretot, en aquests cent anys qui ms empremta ha deixat en la nostra Cooperativa sn les PERSONES, ha afegit Calzada, que estava acompanyat pel director de la Cooperativa, Ral Ballester Bartrina.
Aquest centenari pretn ser un homenatge a tot el poble dOnda i atotes eixes persones que des de 1920 han contribut al creixement de la Cooperativa i tamb una forma de celebrar amb els qui hui i en el futur ens acompanyaran en el cam. Als nostres socis i scies, perqu sn el sentit de la nostra existncia i participen cada dia del sentir i fer de la Cooperativa, ha assenyalat tamb el president.
Nova imatge
La nova imatge corporativa, presentada tamb en la roda de prensa, junt amb les obres dadequaci de la faana del local del carrer Enginyer Echegaray que siniciaran en breu, vol ser un gest de complicitat cap al futur i un reflex deixa combinaci de tradici i avantguarda que representa la Cooperativa.
La nova imatge ha estat dissenyada per Intercoop Consultoria.Per al logotip sha utilitzat una tipografia de pal sec que pretn oferir esttica ms actual que lanterior, mentre que per al smbol shan elegit elements geomtrics que representen el camp i la terra.
Segons ha explicat ngela Vilar, dIntercoop Consutoria, els colors remeten al sector agrari:
El VERD, ntimament relacionat amb la natura, la vida, la fertilitat i la bona salut, a ms a ms de considerar-se el color de l'esperana (en clara referncia a la denominaci social).
El MARR, molt present en les matries primeres com la terra o la fusta i que es relaciona amb conceptes com la calidesa i lexperincia. Esta nova imatge compta amb una submarca o adaptaci especfica per a commemorar el centenari.

Actes del centenari
La comissi organitzadora est treballant en un programa dactivitats, les accions del qual seran presentades en breu amb ms detall, i que compta amb la collaboraci de diverses entitats locals, provincials i autonmiques. El programa, tal i com ha especificat Ral Ballester, es fonamentar en quatre eixos:
-Institucional: Actes commemoratius que mostraran la histria de la Cooperativa i les persones, agents socials i la resta dadministracions i agrupacions empresarials que lhan feta possible. Actes religiosos que faran allusi als orgens catlics de lentitat, com era tradici al sector cooperatiu de lpoca. Altres accions especfiques per a tots els socis i totes les scies.
-Especialitzat: Sintensificaran les xarrades tcniques sobre les necessitats actuals i sobre els reptes futurs del sector, on sinclouran tamb demostracions de productes i tecnologies innovadores dels provedors de la Cooperativa.
-Educatiu : Es descobrirem duna forma amena als ms menutsi les ms menudes qu s i qu fa la Cooperativa. Lestudiantat dels IES analitzar la ra de ser duna cooperativa agrcola i, en particular, de les circumstncies per les quals va ser creada la dOnda i la seua importncia dins del territori.
-Cultural: Exposicions commemoratives i actes musicals

Nova targeta social
Salvador Calzada ha mostrat tamb la nova tarjeta, amb la qual es millorar laccs de socis i scies a tots els serveis que ofereix i oferir la Cooperativa.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana