Onda: Les farmcies d'Onda ja sn Punt Violeta amb la clau 'Mascarilla-19'


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/4/194927_120673/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/4/194927_120673/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | General | 02-04-2020
Les farmcies d'Onda ja sn Punt Violeta amb la clau 'Mascarilla-19'

Mascarilla-19 s la paraula clau que hauran de dir les vctimes de violncia de gnere en les farmcies d'Onda per a alertar que es troben en una situaci de risc. Immediatament, el farmacutic, amb la mxima discreci, activar tots els protocols i avisar a la Policia i Emergncies.

Es tracta d'una campanya de prevenci que posa en marxa l'Ajuntament d'Onda per a, durant el perode de confinament, convertir les farmcies en nous punts violeta on les dones puguen acudir a denunciar possibles casos de violncia de gnere.

Aquesta acci respon al fet que la convivncia forosa amb les seues parelles, i en espais reduts, pot provocar que la situaci s'agreuge, al que se suma la complexitat de cridar des dels seus domicilis al telfon habilitat per a les Vctimes de Violncia de Gnere 016.

Tenim el deure de vetlar per la seguretat de les dones vctimes de violncia de gnere, i aquesta iniciativa s una forma ms d'estar tots alerta durant aquesta situaci especial, ha destacat Elena Albalat, regidor de Recursos Humans, Igualtat i Seguretat Ciutadana.

Informaci visible en Farmcies

Per a visibilitzar la campanya, des de la regidoria d'Igualtat s'ha creat uns cartells informatius que es disposaran en cadascuna de les farmcies de la ciutat en llocs visibles i estratgics.

Activat el Servei d'Igualtat d'Oportunitats

Cal recordar que el Servei d'Igualtat d'Oportunitats d'Onda continua en marxa durant l'Estat d'Alarma decretat pel Govern. L'Ajuntament informa que les vctimes de violncia de gnere seran ateses amb cita prvia i per via telemtica a travs del correu: igualdad@onda.es, o el telfon 964 60 28 58, ext. 3021 i el mbil 673 626 867.

Aquest servei d'informaci i assessorament en matria d'igualtat i prevenci de la violncia de gnere estar disponible de dilluns a divendres en horari de 9 a 14 hores.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana