Onda: L'Ajuntament d'Onda aprova bonificacions a la cogeneraci d'empreses cermiques


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/4/195028_120814/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | General | 11-04-2020
L'Ajuntament d'Onda aprova bonificacions a la cogeneraci d'empreses cermiques

L'Ajuntament d'Onda ha concedit la bonificaci del 50% d'Impost d'activitats Econmiques a set empreses del sector cermic que utilitzen la cogeneraci. Una bonificaci que se situa en el mxim legal perms i que converteix a Onda a la ciutat amb majors avantatges fiscals per l's d'aquest sistema eficient de generaci d'energia.

En total, han sigut set empresesondencs les que han sollicitat aquesta bonificaci en l'IAE de 2020. El regidor d'Hisenda d'Onda, Salvador *Aguilella, explica que concedim les bonificacions fins al mxim que ens permet la legislaci com a suport a aquest sector productiu tan important per a la nostra economia i per a promoure la utilitzaci d'aquest sistema energtic.

El sistema de cogeneraci es caracteritza pel seu alt nivell d'eficincia energtica amb un rendiment d'entre el 85-90%. Tots els gasos calents s'aprofiten i l'energia elctrica generada s'utilitza en el procs de producci i la resta es torna a utilitzar en el procs productiu. Amb aquesta bonificaci es tracta de beneficiar als sistema productius que siguen positius i responsables amb el medi ambient i la cogeneraci s un d'ells ja que no sols permet estalviar al sector cermic, sobretot en els processe d'atomitzaci, sin que s respectuosa amb el medi ambient.

Reivindicaci a la Generalitat Valenciana
L'Ajuntament d'Onda ha reclamat a la Generalitat Valenciana que torne a restablir la lnia d'ajudes de 32 milions per als sectors productius, que aquesta setmana han sigut eliminats, i que anaven destinats a millorar la competitivitat i la sostenibilitat dels sectors productius de la Comunitat Valenciana, com el sector cermic.

Salvador *Aguilella ha explicat que moltes empreses *ondenses havien sollicitat aquestes ajudes per a realitzar inversions i aquesta mateixa setmana els han comunicat que han sigut eliminades. En aquests moments, en els quals estem entrant en la pitjor crisi econmica que hem conegut, la Generalitat no pot abandonar a les pimes i als sectors productius. Reivindicaci a la Generalitat

A ms, el regidor tamb ha lamentat que les ajudes per a autnoms que ha posat en marxa el Consell deixen fora al 90% d'aquest collectiu en la Comunitat i no s'ha tingut en compte, com ha fet Onda, als autnoms que estan fent un gran esfor per mantindre la seua activitat.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana