Onda: Onda aprova bonificacions del 50% en els impostos del ICIO i IAE per a afavorir la recuperaci econmica


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/4/195030_120816/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | General | 15-04-2020
Onda aprova bonificacions del 50% en els impostos del ICIO i IAE per a afavorir la recuperaci econmica

L'Ajuntament d'Onda ha celebrat aquest mat un ple extraordinari, que per primera vegada en la histria s'ha desenvolupat de manera telemtica, en el qual s'han aprovat bonificacions del 50% en els impostos del ICIO i IAE amb l'objectiu d'afavorir la recuperaci econmica a la ciutat.

D'aquesta manera, les empreses que decidisquen installar-se en els polgons industrials d'Onda amb menys de la meitat d'ocupaci es podran beneficiar d'un descompte del 50% en l'Impost sobre Construccions, Installacions i Obres (ICIO). Aquesta mesura, que tamb contemplava l'actualitzaci de preus mnims proposada pels tcnics municipals per a evitar el frau, ha tirat avant amb els vots a favor del grup popular i els vots en contra del grup socialista i Comproms.

D'altra banda, la corporaci municipal ha aprovat per unanimitat la bonificaci del 50% d'Impost d'activitats Econmiques (IAE) a set empreses del sector cermic que utilitzen la cogeneraci. Una bonificaci que se situa en el mxim legal perms i que converteix a Onda a la ciutat amb majors avantatges fiscals per l's d'aquest sistema eficient de generaci d'energia.

Totes dues iniciatives responen a la voluntat de l'equip de govern de palliar els efectes de la greu crisi econmica que ve i atraure nous projectes d'inversi a Onda que generen riquesa i ocupaci. Onda vol estar preparada per a arrancar amb fora la recuperaci econmica des del primer dia que puguem tornar a la normalitat. Ens deixarem la pell a cuidar als *ondenses i a ser tils a les nostres empreses, ha apuntat l'alcaldessa d'Onda, *Carmina Ballester.

Cal destacar que la primera edil ha inaugurat la sessi plenria amb unes paraules de condolena a les milers de famlies que han perdut a algun ser estimat a causa del *coronavirus i, de la mateixa manera, ha llanat un missatge d'agrament a totes les persones que estan lluitant dia a dia per ajudar als altres. A Onda la solidaritat s'escriu en majscules i aquest Ajuntament est i estar al costat de tots aquells treballadors, vens i empreses que ens ofereixen la seua m, perqu d'aquesta crisi eixirem junts sense deixar-nos a ning pel cam, ha manifestat Ballester.

Reglament Policia Local
En un altre punt de l'ordre del dia tamb s'ha aprovat, amb els vots a favor del grup popular i Comproms i l'abstenci del grup socialista, el Reglament de segona activitat de la Policia Local que regular les pautes i criteris per a aquells agents que per edat o malaltia precisen de fer treballs amb menys exigncia psquica i fsica.

Finalment, la corporaci municipal ha donat llum verda a la constituci de la Comissi d'avaluaci ambiental estratgica de plans i programes municipals.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana