Onda: L'Ajuntament d'Onda dota d'un dron a la Policia Local per a millorar la seguretat i reforar la vigilncia


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/4/195055_120837/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | General | 16-04-2020
L'Ajuntament d'Onda dota d'un dron a la Policia Local per a millorar la seguretat i reforar la vigilncia

L'Ajuntament d'Onda ha dotat d'un dron d'ltima tecnologia a la Policia Local per a millorar la seguretat dels ciutadans i reforar la vigilncia durant l'estat d'alarma.

A ms, aquesta nova incorporaci permetr perfeccionar serveis tan rutinaris com el control de trnsit, la investigaci d'accidents, la detecci d'irregularitats urbanstiques, controlar les masses en grans esdeveniments, detecci d'abocaments en zones de polgons i, aix mateix, es podr utilitzar per a labors de cerca o en emergncies.

El dron est dotat de diferents sensors com una cmera *RGB proveda d'un zoom de fins a 6x, que permet detectar la presncia de persones que es troben a una distncia d'uns 200 metres sense que siga detectada la presncia d'aquest. Tamb disposa d'un equip de megafonia, llums de visi nocturna, llums estroboscpiques, sensors de detecci d'obstacles, paracaigudes per a vols en el nucli urb, i un sistema *ADS-B que permet detectar la presncia d'aeronaus tripulades que es troben prximes. T un abast de fins a 7 km de distncia i una autonomia de vol de fins a 31 minuts. Grava vdeo a una resoluci de fins a 4K.

Sobre aquest tema, el Comissari de la Prefectura de Policia Local d'Onda, Miguel ngel *Izquierdo ha destacat que "aquesta aeronau permetr realitzar serveis de seguretat de manera ms eficient o fins i tot afegir noves tasques que fins ara no eren possibles. Aquest dron vigilar l's de les vies secundries, ja que hem detectat un increment de circulaci en les mateixes amb la finalitat d'evitar els controls policials".

Per part seua, l'edil de Seguretat Ciutadana, Elena Albalat, ha assenyalat que "adquirim el dron per a oferir un millorat servei als nostres vens i garantir que la Policia ens continue cuidant, especialment durant l'estat d'alarma vigilar eixides irresponsables i previndre delictes". Albalat tamb ha afegit que "aquesta nova tecnologia ser molt til per a agilitar la collaboraci entre els agents de seguretat amb la resta de departaments municipals, principalment el d'urbanisme".

Recordem el desgraciat incident recent en el qual es va desplomar un habitatge. L's del dron hauria possibilitat que els tcnics d'urbanisme hagueren pogut realitzar una inspecci ocular de tota la faana i de part de l'interior sense haver de personar-se en el lloc, evitant posar en perill ms persones.

Unitat de Drons de la Policia Local

Un total de quatre policies han rebut formaci terica i prctica fins a obtindre les certificacions oficials com a pilots professionals de drons a l'escola *EagleDron, especialitzada en la formaci de Forces i Cossos de Seguretat i Serveis d'Emergncies. Ells seran els encarregats a formar la Unitat de Drons de la Policia Local d'Onda.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana