Onda: Onda prepara un ambicis pla d'ocupaci dotada amb 650.000 euros i ms de 100 contractes i beques


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/4/195129_120904/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | General | 20-04-2020
Onda prepara un ambicis pla d'ocupaci dotada amb 650.000 euros i ms de 100 contractes i beques

Amb una inversi total de 650.000 euros, 70 contractes a temps complet i 45 beques formatives naix l'ambicis pla d'ocupaci 'Nova Oportunitat' de l'Ajuntament d'Onda. Es tracta de la major iniciativa posada en marxa fins hui per a fomentar l'ocupaci i la formaci entre els *ondenses a fi de palliar els efectes de la greu crisi econmica que ve, especialment entre els joves. Aquest pla contempla huit lnies d'actuaci que s'agrupen entre beques formatives i plans d'ocupaci.

Aix ho ha anunciat l'alcaldessa d'Onda, *Carmina Ballester, qui ha ressaltat que "els joves sn el gran collectiu oblidat en aquesta crisi i volem facilitar-los l'oportunitat que mereixen. Volem que el seu talent i capacitats revertisquen a Onda i que amb aquesta primera oportunitat es puguen obrir un buit en el mercat laboral i aconseguir les seues metes".

D'aquesta manera, d'una banda es publicar durant la setmana vinent la convocatria de 20 beques de formaci en prctiques a estudiants, dotades amb 600 euros mensuals per a 20 hores setmanals. La duraci ser de dos mesos i els estudiants hauran d'estar cursant cicles de formaci professional o ensenyaments universitaris oficials de grau. Aix mateix, es prioritzar als estudiants en la qual tots els membres de la unitat familiar estan en l'atur.

En segon lloc, els estudiants *ondenses universitaris es podran acollir a les cinc beques curriculars que ofereix l'Ajuntament, de tres mesos de duraci i remunerades amb 600 euros mensuals per a 20 hores setmanals. Aquestes es realitzaran a partir de setembre, coincidint amb l'oferta pblica de la Universitat. Quant als acabats de titular, en collaboraci amb la VA SER-UJI, s'ofereixen cinc beques de 6 mesos de duraci i un salari de 1.100 euros mensuals per a 25 hores setmanals.

Tamb cal recordar que al febrer es va publicar la convocatria de 10 beques per a persones amb discapacitat i de 5 beques per a persones vctimes de violncia de gnere. Totes dues de cinc mesos de duraci i remunerades amb 600 euros mensuals per a 25 hores setmanals.

Plans d'Ocupaci

D'altra banda, l'Ajuntament d'Onda repetir a l'octubre la convocatria del programa d'ocupaci per a menors de 30 anys que est duent a terme amb gran xit i pel qual empra a 29 *ondenses durant un any, amb contractes a temps complet i amb el mateix salari que la resta d'empleats pblics de la seua categoria.

Per a la temporada d'estiu, entre l'1 de juliol al 31 d'octubre, el govern municipal reforar la plantilla amb 11 nous treballadors en diverses rees que rebran la mateixa remuneraci que els seus companys. La convocatria es publicar el mes de maig.

Finalment, al juny es publicar la convocatria del programa de foment de l'ocupaci agrria *SEPE 2020, oferint 30 contractes per a realitzar labors agrcoles durant un mes.

Totes les convocatries en vigor i les previstes es poden consultar en la web municipal www.onda.es
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana