Onda: El PP Onda lamenta la discriminaci del Govern d'Espanya i de la Generalitat als autnoms


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/4/195209_120975/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | Economa | 27-04-2020
El PP Onda lamenta la discriminaci del Govern d'Espanya i de la Generalitat als autnoms

Ms de la meitat dels autnoms ondenses han quedat fora de les ajudes anunciades pel Govern d'Espanya, en contemplar ajudes noms per als qui van ser obligats a tancar la seua activitat en el moment en qu es va declarar l'estat d'alarma. I noms el 10% dels autnoms tindran accs a les ajudes de la Generalitat Valenciana. A ms, tots estan obligats a pagar la seua quota mensual.
El Secretari General del PP d'Onda ha lamentat que aquestes ajudes han sigut insuficients. I com a exemple va explicar que el pressupost previst pel Consell es va esgotar a les dues hores de comenar el termini per a presentar les sollicituds, ja que amb els diners previstos noms podien beneficiar a 38.000 autnoms dels 352.000 que hi ha en la Comunitat Valenciana.
A ms, Vicente Ramn ha instat que la Generalitat Valenciana rectifique les seues bases i al fet que estenguera el termini de sollicitud d'ajudes. s moment de conjuminar esforos i voluntats amb la finalitat de protegir la salut econmica al mxim, i els autnoms sn fonamentals.
Cal recordar que la Generalitat ha excls tamb a tots els autnoms que no han cessat la seua activitat i als treballadors autnoms agraris. I a sobre de despropsits les ha fetes incompatibles amb les subvencions dels ajuntaments, limitant l'accs a les ajudes. Els autnoms que han cessat la seua activitat i poden optar a les ajudes de la Generalitat han d'optar entre aqueixes i les dels ajuntaments, un capritx del PSOE i Comproms que perjudica centenars d'autnoms d'Onda, ha explicat Vicente Ramn.
L'Ajuntament d'Onda un exemple a seguir
Vicente Ramn ha assegurat que des del Partit Popular tenim molt clar que els autnoms sn un pilar fonamental de l'economia ondense. I per aix ha agrat a l'equip de govern de l'Ajuntament d'Onda la posada en marxa d'un Pla d'Ajudes per a Autnoms, dotat amb un mili d'euros, ja que han sigut els primers a publicar les bases i a ms les ajudes les poden sollicitar tots els autnoms d'Onda, sense cap mena de restricci o incompatibilitat amb les d'altres administracions, i han sigut l'administraci que ha realitzat el major esfor pressupostari. Per exemple, la Generalitat Valenciana hauria d'haver multiplicat per 13 el pressupost assignat per a realitzar el mateix esfor que ha realitzat Onda.
Cal recordar que el consistori ondense ha prioritzat als que han mantingut la seua activitat malgrat la notable baixada d'ingressos, amb l'objectiu d'evitar la destrucci d'ocupaci. L'ajuda s de 600 euros al mes, que com a mnim ser de 1.800 computant ja mar, abril i maig, per a pagar la quota d'autnoms i part d'altres despeses fixes de l'activitat, com a rebuts de lloguer, fem, despeses vehicles, telfon o Internet.
D'altra banda, per als qui han cessat l'activitat al principi de l'estat d'alarma i tamb tenen accs al subsidi del Govern d'Espanya, poden sollicitar una ajuda nica de 200 euros destinada a ajudar-vos a pagar les despeses de l'ltim mes.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana