Onda: L'Ajuntament d'Onda baixa l'IBI a tots els vens i comena a retornar taxes de les activitats suspeses


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/4/195221_120986/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | Economa | 28-04-2020
L'Ajuntament d'Onda baixa l'IBI a tots els vens i comena a retornar taxes de les activitats suspeses

Els vens d'Onda es veuran beneficiats per la baixada de l'IBI en 2020, ja que s'ha redut el tipus de gravamen al 0,68% per al 2020, la quota ms baixa de la histria del municipi, i el govern municipal contempla continuar baixant-la al 0,65% per al 2021 i al 0,61% per al 2022. En total, una rebaixa del 15% durant aquesta legislatura, tal com es va comprometre l'equip que lidera *Carmina Ballester.

A ms, els ondencs que installen energia solar en els seus habitatges tamb poden beneficiar-se d'una bonificaci del 20% i fins del 90% per a famlies nombroses, segons el nombre de fills.

Sobre aquest tema, el regidor d'Hisenda, Salvador Aguilella, ha explicat que s el moment de la gesti eficient per a aconseguir que els ondencs hagen de pagar els menys impostos possibles.

Cal destacar que l'Ajuntament d'Onda tamb ha aprovat recentment la bonificaci del ICIO per a l'ampliaci o installaci de noves empreses en rees industrials del municipi.

Devoluci de taxes
D'altra banda, l'Ajuntament ja ha procedit a la devoluci de les activitats culturals no celebrades per la crisi del *coronavirus, com s el cas de les obres de teatre programades, la *Escoleta de *Pasqua, l'Escola de Teatre o les activitats formatives municipals. Aix, ja s'han iniciat els trmits per a retornar les taxes de les activitats municipals que han sigut suspeses a 757 ondencs.

Ampliaci del perode de cobrament del *IVTM
Cal recordar que des de l'rea d'Hisenda tamb s'ha ampliat fins al 22 de juny el cobrament d'impost de vehicles de tracci mecnica, taxa de guals, taxa de residus i el primer trimestre de la taxa de la campa municipal de camions i de mercat exterior. Aquestes taxa i impostos que estan domiciliats haurien d'haver-se cobrat el 6 d'abril, per l'equip de govern va traslladar el cobrament al 5 de juny.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana