Onda: Onda posa en marxa les ajudes econmiques per a les famlies monoparentals


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/4/195222_120987/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | Economa | 26-04-2020
Onda posa en marxa les ajudes econmiques per a les famlies monoparentals

La Junta de Govern de l'Ajuntament d'Onda aprovar dilluns que ve les bases de la convocatria d'ajudes econmiques a famlies monoparentals. Es tracta d'un comproms que va assumir l'alcaldessa, *Carmina Ballester, i que ara pren forma amb l'objectiu d'ajudar al fet que totes les famlies *ondenses puguen disposar dels mateixos drets i oportunitats.

Durant la setmana vinent es publicar la convocatria en el Butllet Oficial de la Provncia, moment en el qual les podran sollicitar les 68 famlies monoparentals registrades a Onda.

Ens vam comprometre a treballar per equiparar les famlies monoparentals d'Onda amb la resta de famlies perqu compten amb les mateixos drets i oportunitats, i aix ho hem complit. Escoltem als pares i mares *ondenses al crrec, en solitari, d'un o diversos fills que tenen dificultats per a tirar avant la famlia, i aquest Ajuntament vol ajudar-los en tot el que puguem, ha apuntat Ballester.

Les bases, que han sigut consensuades amb l'Associaci de Famlies Monoparentals de la Comunitat Valenciana *AFaMo i per l'associaci Mares Solteres per Elecci (*MSPE), estableixen que podran beneficiar-se d'aquestes ajudes els fills de les famlies monoparentals fins als 21 anys i s'amplia fins als 26 anys en cas que estiguen realitzant estudis superiors. Els beneficiaris hauran d'estar empadronats a Onda i disposar d'uns ingressos anuals bruts no superiors a 37.595 euros.


Despeses subvencionables
S'estableix com a despeses subvencionables aquells derivats de l'escolaritzaci dels fills (guarderies, transport escolar, menjadors, material escolar, activitats extraescolars, taxes de matrcules..); despeses derivades de tractaments mdics de els/as fills/as (farmacolgics i/o d'especialistes); despeses derivades de la compra de productes de puericultura (bolquers, tovalloletes de beb); despeses derivades del manteniment familiar (costos de l'habitatge, lloguer, subministraments, alimentaci infantil i bsica.); i despeses derivades de la conciliaci familiar. L'ajuda concedida no podr superar el mxim de 175 euros al mes.

Cal ressaltar que les ajudes que s'aproven per a cobrir aquests conceptes seran compatibles amb l'ajuda familiar polivalent i/o qualsevol ajuda econmica municipal, i incompatibles amb qualsevol beca o ajuda que es reba pel mateix concepte per part d'administracions pbliques o entitats privades.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana