Onda: Ballester convoca a les forces socials, econmiques i poltiques per a consensuar el pacte Tots per Onda


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/4/195256_121016/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | Economa | 30-04-2020
Ballester convoca a les forces socials, econmiques i poltiques per a consensuar el pacte Tots per Onda

L'alcaldessa d'Onda, *Carmina Ballester, ha convocat a les forces socials, econmiques i poltiques de la ciutat per a treballar i consensuar entre tots el pacte Tots per Onda. Aquest full de ruta conjuminar totes les accions que l'Ajuntament ha posat en marxa juntament amb les aportacions de les entitats per a millorar el benestar social dels ondencs, atendre les seues necessitats i fer front a la crisi de manera conjunta.

D'aquesta manera, la primera edil ha compartit un document de treball amb les entitats locals i provincials ASCER, ASHOTUR, Cambra de Comer, HosturiOnda, Critas, Onda Centre Comercial, Cooperativa Caixa Rural, Creu Roja Espanyola, Associaci Quisqueya Onda aix com amb tots els grups poltics municipals de l'Ajuntament. A ms, s'ha programat per a dem una reuni telemtica amb tots per a sumar totes les propostes en un document nic que ser consensuat i aprovat en Ple.

Estem davant un dels majors reptes de la nostra democrcia que junts hem d'afrontar per a tirar avant. Els ciutadans reclamen als governs altura de mires i que l'inters general s'impose als individualismes i les diferncies poltiques. s moment de solidaritat, unitat i consens. I des de l'Ajuntament d'Onda estem convenuts que aix ha de ser i per aix proposem aquest pacte histric, ha explicat Ballester.

La lnia mestra d'aquest pacte s posar en el centre a les persones ms vulnerables i amb majors necessitats de suport econmic i assistencial aix com al teixit industrial d'Onda, als comeros, activitats empresarials i autnoms que han vist suspesa la seua activitat o reduda la seua facturaci de manera drstica, com a conseqncia de les condicions establides en l'estat d'alarma.

20 mesures municipals

Mancant sumar totes les propostes de les entitats convocades, el govern municipal ja ha posat en marxa un total de vint mesures per a fer front a la crisi com: servei especial de neteja i desinfecci; millora del servei d'atenci domiciliria; augment del servei de *Menjar a casa; programa d'ajudes per a les famlies que tinguen dificultats econmiques; ampliaci dels convenis de collaboraci amb les entitats socials Creu Roja i Critas; dotaci d'equips de protecci individual (*EPI) per al personal municipal; repartiment de 41.000 mscares per a tots els *ondenses; augment de la seguretat ciutadana; pagament immediat a provedors; cura de parcelles als agricultors majors; pla d'ajudes per a autnoms dotat amb un mili d'euros; campanya Onda *Shopping per a incentivar el comer local; ajudes per a empreses que contracten a vens d'Onda; Pla Nova Oportunitat dotat de 650.000 euros per a convocar 70 contractes a temps complet i 45 beques formatives; ampliaci del calendari fiscal per a facilitar els pagaments; devoluci de les taxes d'activitats municipals anullades; bonificaci del 50% del *ICIO per a empreses que s'installen en polgons industrials; bonificaci de la taxa de terrasses per a bars i restaurants durant l'estat d'alarma; i activaci d'inversions per valor superior als 7,5 milions d'euros per a noves infraestructures, millorar serveis educatius i culturals i fomentar nous llocs de treball.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana