Onda: Onda subscriu un conveni de collaboraci amb FEPAC-ASAJA per a reforar el servei a agricultors i ramaders


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/5/195271_121032/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | Agricultura y Medio Ambiente | 03-05-2020
Onda subscriu un conveni de collaboraci amb FEPAC-ASAJA per a reforar el servei a agricultors i ramaders

L'Ajuntament d'Onda i la Federaci Provincial d'Agricultors i Ramaders de Castell (FEPAC-ASAJA) han subscrit un conveni de collaboraci a fi de reforar el servei municipal d'assessorament en matria agrcola i ramadera als ondencs.

Aquesta sinergia permet posar en marxa moltes iniciatives com el control i gesti d'horts dels agricultors majors durant l'estat d'alarma, grcies tamb a una pionera tecnologia cedida per l'empresa VisualNACert, o l'obertura de l'Oficina Agrria Municipal.

A ms, tamb es duran a terme altres accions encaminades a la informaci i desenvolupament del sector agrari en la localitat, com la celebraci de diverses jornades i cursos en matria agrria, l'incentiu de la incorporaci de joves al sector agrari, prestant adequadament l'orientaci necessria i la millor gesti encaminada a l'xit de l'emprenedoria. Una altra interessant proposta que recull el conveni s la posada en funcionament d'un banc de terres.

La regidor de Promoci Econmica, Maria *Baila, ha posat l'accent en la importncia de apostar per un sector tan nostre com el primari que ens ensenya que sense ells no podrem crixer com a societat. Per aix, des del govern municipal considerem fonamental donar suport als nostres agricultors, dotant-los d'eines i oportunitats perqu tant joves com majors puguen crixer i viure de les terres, tal com ens van ensenyar els nostres avantpassats.

Cura d'horts a majors
Cal recordar que els agricultors majors de 60 anys poden sollicitar a l'oficina agrria municipal via telefnica (666044442) o electrnica (oficinaagraria@onda.es), que els tcnics es desplacen a les seues finques per a revisar l'estat general de la parcella, prendre fotografies representatives del cultiu aix com, en cas de ser necessari, ajudar a gestionar les labors agrcoles com poda, tractaments fitosanitaris o abonat.

Nova Oficina Agrria
Quan finalitze l'estat d'alarma, l'oficina agrria romandr oberta tots els dimarts, excepte festius, en horari de 8 a 15 hores i des de setembre a juny al carrer Cervantes, 20 d'Onda.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana