Onda: L'Ajuntament d'Onda reclama al Consell que reactive les ajudes per a l'rees industrials


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/5/195382_121127/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | General | 09-05-2020
L'Ajuntament d'Onda reclama al Consell que reactive les ajudes per a l'rees industrials

L'Ajuntament d'Onda reclama a la Generalitat Valenciana que reactive els 27 milions d'euros que tenia pressupostats en 2020 per a cofinanar, al costat dels ajuntaments, la millora de la competitivitat d'rees industrials i que ha ara decidit eliminar. Aix, l'Institut Valenci de Competitivitat Empresarial (IVACE) ha informat l'Ajuntament que les dotze sollicituds presentades per a millorar dotze polgons *ondenses no seran concedides.

Sobre aquest tema, el regidor delegat d'Hisenda i Ocupaci, Salvador *Aguilella, ha assegurat que s moment de sumar competitivitat a les empreses installades a la ciutat i atraure nous inversors. Segur que entre els 23.000 milions d'euros del Pressupost de la Generalitat per a 2020 hi ha moltes despeses *superflos i innecessaris que es poden eliminar i deixar aquesta partida per a ajudar les empreses a ser competitives i generar ocupaci.

Onda invertir 750.000 amb fons propis en 2020

Per part seua, l'Ajuntament d'Onda ja ha invertit en els ltims dies ms de 100.000 euros en la millora de l'asfaltat de diverses zones industrials que podran arribar fins als 750.000 euros durant els prxims mesos. Tant s aix que pese l'eliminaci de les ajudes del Consell, el govern municipal ja est treballant en la implantaci de fibra ptica en diversos polgons, la creaci d'una eina web per a inversors amb informaci dels polgons; serveis contra incendis; vigilncia a travs de circuit tancat de televisi connectat a la Policia Local, millora de zones verdes i la construcci d'un carril bici que unir part de la zona industrial, des del Baixador de Betx, fins a Onda.

*Aguilella ha recordat que moltes empreses havien sollicitat a l'Ajuntament d'Onda la installaci de circuits de videovigilncia privada per a controlar la seguretat de les rees empresarials. I s necessari crear infraestructures perqu les nostres rees industrials permeten que les empreses *ondenses siguen ms competitives i tinguem un creixement sostenible amb el Medi Ambient.

Per aix, malgrat la maada que han suposat l'eliminaci d'aquestes ajudes de l'IVACE els polgons d'Onda continuaran millorant encara que a un ritme menor a causa de l'eliminaci dels diners de la Generalitat Valenciana.

Subvencions polmiques

Aquestes ajudes van nixer amb polmica perqu en la seua primera convocatria de 2018 no van ser sollicitades pel *cuatripartito que governava a l'Ajuntament d'Onda i en 2019 noms van cofinanar parcialment les obres realitzades en dos polgons industrials de la ciutat.

Salvador *Aguilella ha assegurat que aquest error del Consell llastrar la competitivitat de les empreses valencianes, per estem des de l'equip de govern d'Onda estem decidits a oferir les millors infraestructures per a ajudar a les empreses *ondenses i atraure a les millors empreses i, amb elles, crear ms ocupacions i riquesa per a Onda.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana