Onda: Ballester presenta el gran pacte 'Tots per Onda' consensuat per les forces socials, econmiques i poltiques


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/5/195429_121165/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | General | 12-05-2020
Ballester presenta el gran pacte 'Tots per Onda' consensuat per les forces socials, econmiques i poltiques

L'alcaldessa d'Onda, Carmina Ballester, ha presentat aquest mat, en una roda de premsa telemtica davant els mitjans de comunicaci locals i provincials, les 33 propostes del gran pacte Tots per Onda. Es tracta d'un full de ruta que posa en marxa el govern municipal per a afrontar la crisi provocada per la *Covid-19 i que ha sigut consensuada per les forces socials, econmiques i poltiques.

L'alcaldessa ha aconseguit sumar als segents entitats locals i provincials: ASCER, ASHOTUR, Cambra de Comer, CEEI, HosturiOnda, Critas, Onda Centre Comercial, Cooperativa-Caixa Rural, Creu Roja Espanyola, Associaci *Quisqueya Onda aix com amb tots els grups poltics municipals de l'Ajuntament. Totes elles han agrat aquesta iniciativa conjunta del govern municipal i han aportat interessants idees que incorporar al document final, el qual es divideix en tres blocs: pacte social per a la cura dels ondencs; pacte econmic per a sumar oportunitats; i pacte poltic per a una gesti til.

Aquesta s el nostre full de ruta per a eixir d'aquesta crisi, millorar el benestar dels nostres vens i sumar oportunitats, ha apuntat Ballester, qui ha recordat que la inversi total per a dur a terme aquestes accions s de 6,3 milions d'euros. El document s'aprovar en el prxim Ple municipal d'aquest dimecres i s'activar de manera immediata per a millorar el benestar social dels *ondenses, atendre les seues necessitats i fer front a la crisi de manera conjunta.

Estem davant un dels majors reptes de la nostra democrcia que junts hem d'afrontar per a tirar avant. s moment que l'inters general s'impose als individualismes i les diferncies poltiques. s moment de solidaritat, unitat i consens, ha afegit Ballester.

A continuaci, detallem les propostes que integra el pacte:

PACTE SOCIAL PER A la CURA DELS *ONDENSES

1.Augment del Servei de neteja i desinfecci en tots els carrers i zones pbliques d'Onda i en els edificis municipals.

2.Ampliaci del Servei d'Atenci Domiciliria individualitzada per a majors, dependents, i sanitaris que resideixen a Onda.

3.Acompanyament emocional en la soledat de persones majors que no requereixen la dependncia fsica fins i tot sent majors, per s que se senten soles o allades a travs de crides o visites domiciliries.

4.Augment del Servei de *Menjar a Casa per a les persones majors i les famlies que el necessiten, augment de la partida per a menjador Social Parrquia Sant Bartolom i augment del personal municipal destinat a aquest servei.

5.Programa d'ajudes a les famlies: Increment del pressupost destinat a Ajudes a les famlies en 200.000 euros per a les persones que, com a conseqncia del *COVID-19, tinguen dificultats econmiques.

6.Creaci d'una Mesa Social formada per Critas, *Quisqueya, Creu Roja i tcnics de l'Ajuntament per a l'anlisi i seguiment de les mesures socials aix com per a posar en com les demandes socials dels *ondenses.

7.Posada en marxa del servei de prstec de llibres de la Biblioteca Municipal a domicili per als grups de risc a travs dels *volun- *tarios de Protecci Civil.

8.Foment i refor de la conciliaci familiar amb la posada en marxa de l*Escoleta *Oberta (per a alumnes que la Generalitat permeta tornar als collegis) i l'ampliaci de l*Escoleta d*Estiu a tot el perode en el qual romanen tancats els collegis, ateses les necessitats traslladades pels pares i mares. I augment de les ajudes guarderia, beca menjador i material escolar.

9.Ampliaci de convenis de collaboraci amb les entitats socials com Creu Roja i Critas que en aquests moments estan realitzant, en collaboraci amb l'Ajuntament, una gran labor solidria, prestant ajuda als collectius ms vulnerables.

10.Durant el 2020 l'Ajuntament disposar de 5 nous habitatges socials, 3 de nova construcci i 2 fruit del Conveni de Collaboraci Amb Caixa Rural d'Onda.

11.Dotaci de material de prevenci per al personal municipal, aix com refor del Protocol de Seguretat Municipal per a extremar mesures de protecci als treballadors municipals quan s'incorporen al seu lloc de treball.

12.Repartiment de 41.000 mscares, en primer lloc, per a tots els *ondenses majors de 55 anys i persones de grups de risc. I en un segon lliurament per a tots els vens. S'ha realitzat un contracte de 60.000 euros per a la compra.

13. Augment de la seguretat ciutadana, perqu es complisquen les limitacions per espais i vies pbliques. Conversi en zona de vianants d'avingudes.


PACTE ECONMIC PER A SUMAR OPORTUNITATS

1.Pagament immediat a provedors de les factures amb pimes i autnoms.

2.Cura de parcelles en producci als agricultors majors.

3.Pla econmic d'1 mili d'euros per als autnoms, comerciants o pimes d'Onda. Mnim 1.800 euros per als quals han mantingut la seua activitat. I 200 euros per als quals han cessat en la seua activitat.

4.Creaci d'una campanya de conscienciaci per a incentivar el consum en comeros locals i disseny de l'aplicaci destinada a la venda on-line Onda *Shopping, en collaboraci amb la Cambra de Comer de Castell.

5.Habilitar una inversi de 100.000 euros del pressupost local a programes de foment de l'ocupaci, intensificant els cursos de formaci, especialment per a reduir la bretxa digital i afavorir la inclusi social.

6.Ajudes per a empreses que contracten a vens d'Onda, dotant de fins a 4.500 euros per contracte de llarga duraci o indefinit.

7.Pla Nova Oportunitat: Amb una inversi total de 650.000 euros, 70 contractes a temps complet i 45 beques formatives.

8.Installaci de nous equips informtics en espais municipals per a minimitzar la bretxa digital, des de la perspectiva de gnere i edat, a travs de dispositius telemtics al servei dels vens.

9.Servei de digitalitzaci de les cartes dels restaurants i bars i installaci de codis *QR en els establiments per a llegir des dels dispositius mbils personals, amb l'objectiu de previndre el contacte de les cartes per part dels clients.

PACTE POLTIC PER A UNA GESTI TIL

1. Modificaci del calendari fiscal de l'any 2020, retardant el pagament del *IVTM, taxa de fems i taxa de guals, taxa de la campa municipal de camions i dels llocs de venda del mercat exterior.

2. La taxa d'ocupaci de via pblica per terrasses no es pagar pel temps que el titular de la terrassa no puga fer s d'aquesta. Ampliaci de la superfcie de les terrasses autoritzades per l'Ajuntament per a mantindre la seua capacitat en un possible escenari de mesures de distanciament fsic sanitari entre persones.

3.Devoluci de les taxes d'activitats municipals anullades: activitats formatives, *Escoleta de *Pasqua, Escola de Teatre

4.Afavorir la fiscalitat municipal amb l'objectiu d'atraure noves inversions a Onda i sumar competitivitat a la indstria local.

5.Bonificaci del 50% del *ICIO a les empreses que s'installen en polgons logstics o industrials d'Onda.

6.Foment de la cultura de proximitat per a quan acabe l'estat d'alarma i promocionar el talent local en la programaci d'activitats.

7.Campanya informativa sobre mesures de prevenci en comeros i edificis pblics en valenci, a travs de l*Agncia de *Promoci i ls del *Valenci - AVIVA ONDA.

8. Campanya de foment de l's del certificat digital entre la ciutadania. S'informar de com sollicitar-ho, habilitant un canal de cita prvia, i els passos a seguir per a usar-lo en els diferents trmits electrnics.

9.L'Ajuntament d'Onda es compromet a activar inversions per un valor de 3 milions d'euros per a noves infraestructures que afavorisquen la la creaci de llocs de treballs, obertura de noves oportunitats comercials i turstiques, sostenibilitat mig ambiental i millors serveis als vens, com reflecteixen els projectes segents: Millora de barris; millora d'accessibilitat i eliminaci de barreres arquitectniques; carril bici urb i interurb; millora de les rees industrials; climatitzadors Piscina i Mercat Municipal; millora eficincia energtica en el CIM; Onda *Bonica; centre cvic La *Campaneta; millora d'espais culturals; i embarcador del *Sitjar.

10.Aquest document de treball es mantindr obert per a anar sumant totes aquelles propostes tils per als ondenc.

11.L'Ajuntament d'Onda aprovar en Ple aquest Pacte Tots *per Onda i es compromet a la planificaci, execuci i control de totes les seues mesures.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana