Onda: Onda activa el Pla de Desescalada i reobri part dels edificis municipals i instal·lacions esportives


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/5/195499_121228/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | General | 17-05-2020
Onda activa el Pla de Desescalada i reobri part dels edificis municipals i instal·lacions esportives

L'Ajuntament d'Onda ha activat, coincidint amb l'entrada del departament de Salut de la Plana Baixa a la fase 1, el Pla de Desescalada que ha elaborat i aprovat davant la pandèmia provocada per la *Covid-19.

Així, a partir del dilluns i de manera progressiva, reobriran part dels edificis municipals i instal·lacions esportives, en els quals s'aplicaran totes les pautes i recomanacions dictades i coordinades pel Ministeri de Sanitat. Com a norma general, es fitarà l'aforament en totes les dependències i serà obligat concertar cita prèvia i fer ús de guants i màscara, així com mantindre la distància de seguretat en tot moment.

Sobre aquest tema, l'alcaldessa d'Onda, *Carmina Ballester, ha manifestat que “hem treballat de manera conjunta amb els tècnics municipals i empreses proveïdores de serveis per a arrancar amb tota la seguretat el Pla de Desescalada Municipal. Ara afrontem junts el repte de tornar a poc a poc a la normalitat però demostrant responsabilitat”.

Innovador sistema de cita prèvia
Per a poder complir amb la normativa de sol·licitar cita prèvia per a accedir o fer ús d'una instal·lació, des del servei d'Innovació i Informàtica de l'Ajuntament s'està treballant en una plataforma de cita prèvia a través de la qual l'usuari podrà registrar la seua sol·licitud en la web municipal i conéixer l'hora assignada. Durant la setmana vinent ja estarà operativa en www.onda.es.

A continuació, es detallen les instal·lacions municipals que tornen a obrir les seues portes i les normes preventives a seguir en cadascuna d'elles, reflectides en el Pla de Desescalada Municipal.

Servei d'Atenció i Tramitació al ciutadà:
Aquest servei al ciutadà es podrà sol·licitar a través de cita prèvia en la pròpia web de l'Ajuntament, i es podrà accedir en horari de 9 a 14 hores. No obstant això, els majors de 65 anys tindran preferència d'accés.

Tant els usuaris com els treballadors hauran d'usar màscares i guants. A més, per a la seguretat del ciutadà s'han instal·lat mampares de separació.

Servei de Dependència:
Des de l'àrea de Serveis Socials acudiran als domicilis, si el sol·licitant de dependència l'autoritza, proveïts de màscares, guants, pantalla facial i hidrogel.

Els tècnics no hauran d'estar molt temps a casa per a evitar possibles contagis i es realitzarà el servei en horari de 9 a 13 hores i de 16 a 19 hores, en setmanes alternes.

Cementeri Municipal:
L'aforament per a accedir al cementeri serà limitat a 15 persones en el cas de visites als difunts, excepte el període quan coincidisca amb algun enterrament, que tindrà exclusivitat la família. L'horari habilitat per a entrar serà de 10 a 20 hores durant la Fase 1 de confinament.

Biblioteca d'Onda:
En la fase 1 es restringeix l'accés als espais i a la col·lecció, les úniques localitzacions obertes són els destinats a la devolució i préstec de llibres i audiovisuals.

Els usuaris de la biblioteca hauran de sol·licitar cita prèvia per a accedir a la instal·lació, de dilluns a divendres per telèfon ( 964 77 11 93 ) o escrivint a (biblioteca@onda.es). La recollida de material amb cita prèvia serà de dimarts a dijous, en horari de 10 a 13 hores en una taula habilitada a la Biblioteca.

D'altra banda, s'ha habilitat un servei de préstecs de llibres a domicili per a aquelles persones que formen part del grup de risc i majors de 60 anys. Els voluntaris de Protecció Civil seran els encarregats de portar a casa els llibres.

Instal·lacions Esportives a l'aire lliure:
S'obriran per a esportistes federats, i sempre sota cita prèvia, les zones esportives a l'aire lliure del *Olímpic, el velòdrom, el *Skate *Park, la pista de Motocròs i Bitles Serrano.

L'aforament de cada instal·lació es limitarà al 30% i la pràctica esportiva haurà de ser individual, sempre sense contacte físic i mantenint les degudes mesures de seguretat.


*Ermitorio d'El Salvador:
Només es permetrà l'accés de 8 fidels, els dimarts de 10.30 a 14 hores, i de dimecres a diumenge, en dos torns: de 10.30 a 14 hores, i de 17 a 20 hores. S'hauran de mantindre una distància de seguretat mínima d'almenys un metre entre persones i s'habilitaran dos corredors, un d'entrada i un altre d'eixida.

Parcs Canins:
En aquesta nova fase es permet l'accés a parcs canins amb els requisits recomanables de l'ús de màscara i el respecte de les distàncies de seguretat.

Arxiu Municipal:
L'accés a l'Arxiu Municipal s'haurà de sol·licitar via cita prèvia a través del telèfon (964 60 37 41 ) o en el mail ( arxiu@onda.es). Es limitarà a una persona per visita en horari de 9.30 a 13 hores, de dilluns a divendres.

Oficines municipals
La presència físiques en les oficines municipals implica obligatòriament que el ciutadà vaja proveït de màscara i a la seua disposició es mantindrà un subministrament de dispensador de gel *hidroalcohólico que haurà d'utilitzar abans de qualsevol lliurament de documentació al personal. Així mateix, se li prendrà la temperatura a l'entrada de les dependències.

Cartelleria informativa
Per a informar el ciutadà sobre les normes i mesures preventives a seguir, el govern municipal està preparant cartelleria que penjarà en cada instal·lació municipal i difondrà pels canals digitals de la institució.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana