Onda: Onda realitza tests serolgics a tota la plantilla de Policia Local i Protecci Civil com a mesura preventiva


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/5/195517_121247/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | General | 19-05-2020
Onda realitza tests serolgics a tota la plantilla de Policia Local i Protecci Civil com a mesura preventiva

L'Ajuntament d'Onda ha comenat a realitzar tests serolgics a la plantilla de la Policia Local i Protecci Civil per a determinar si han sigut contagiats per la Covid-19, com a mesura preventiva cap als efectius que conformen un dels grups que major exposici tenen amb els ciutadans. Cal recalcar que aquesta actuaci ha sigut finanada per l'empresa local Asoko.

Fins al moment, els 16 funcionaris i voluntaris de Protecci Civil que ja s'han fets les proves serolgiques quantitatives han donat negatiu. De manera escalonada, i amb l'objectiu d'evitar contagis amb un altre company en cas de positius, durant aquesta setmana altres 14 policies es realitzaran les proves. Finalment, la setmana del 25 de maig es realitzar el test als ltims 16 efectius, completant la totalitat de membres de la plantilla.

Sobre aquest tema, l'edil de Seguretat Ciutadana, Recursos Humans i Igualtat, Elena Albalat, ha assenyalat que portem mesos demanant a Generalitat i al Ministeri de Sanitat, mximes autoritats en aquesta crisi sanitria, que realitzen tests als treballadors essencials que estan ajudant a combatre el virus dia a dia, com s el cas dels agents de Policia Local. Davant la seua negativa, hem pres la iniciativa des de l'Ajuntament en collaboraci amb empreses locals. I continuarem treballant aquesta lnia, perqu hem de cuidar a les persones que ens protegeixen com la Policia i Protecci Civil, dos pilars bsics quant a garantia de seguretat, ordre i control de la ciutat.

Comit de Seguretat i Salut
Onda continua reforant el protocol de seguretat per als funcionaris prenent diferents mesures, entre les quals destaquen: mesurar la temperatura corporal a tots els funcionaris i efectius de la Policia Local, quan comencen la seua jornada, amb l'objectiu d'atendre la seua salut i previndre infeccions per oronavirus.

Aquestes pautes van quedar contemplades en el Comit de Seguretat i Salut format pels sindicats i representants municipals, seguint les directrius del Ministeri de Sanitat.

Durant el perode d'estat d'alarma, els agents estan extremant la higiene personal i la del vehicle, que s desinfectat diriament i, respecte a l'organitzaci, es realitzen torns de dotze hores seguides durant set dies i lliurana de catorze dies per a verificar que cap agent ha sigut contagiat i posseeix bon estat de salut.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana