Onda: Onda licita la xarxa de carrils bici que unir el baixador de Betx amb la Serra *Espad amb una inversi de 563.000 euros


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/5/195560_121285/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | Economa | 24-05-2020
Onda licita la xarxa de carrils bici que unir el baixador de Betx amb la Serra *Espad amb una inversi de 563.000 euros

L'Ajuntament d'Onda, desprs de la seua aprovaci per Junta de Govern, ha licitat el contracte per a la construcci del carril bici que unir el baixador de Betx, en la CV-10, amb el nucli urb i la seua prolongaci fins a la CV-223, a les portes del parc natural de la *Serr *Espad.

Es tracta d'una inversi total de 563.240 euros que es divideix en dos lots: el tram de carril bici en el nucli urb, completant la xarxa *cicloturista ja existent, i el tram *inter-urb, que empalmar des de la ciutat fins al carril bici que transcorre parallel a l'autovia, en el baixador de Betx. Desprs d'aquestes actuacions, el termini d'execuci de les quals s'estima en tres mesos, Onda comptar amb longitud total de 17 quilmetres de trams de carril bici interconnectats.

s important assenyalar que aquest projecte de mobilitat urbana est cofinanat al 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), en el marc del Programa Operatiu *Pluriregional d'Espanya. Les empreses interessades tenen un termini de 20 dies naturals, a comptar des del segent de la publicaci en el perfil de contractant de l'anunci de licitaci, per a presentar les seues propostes a travs de la Plataforma de Contractaci del Sector Pblic (*PCSP).

Sobre aquest tema, l'alcaldessa d'Onda, *Carmina Ballester, ha assenyalat que aquest projecte posicionar Onda com a ciutat saludable, parads ciclista i porta d'entrada a la Serra *Espad. Amb aquestes actuacions millorem la seguretat dels esportistes, la qualitat de vida dels *ondenses amb opcions saludables i, alhora, obrim un ventall d'oportunitats atraure turisme esportiu.

Carril Urb
Dins del nucli urb el govern municipal ha plantejat una xarxa de carrils bici compost per un total dotze eixos diferents, tres dels quals ja estan executats, sumant una longitud de 9.873 metres.

El primer d'ells preveu unir el carril bici previst des de la carretera CV-20 amb el carril bici de la carretera CV-223, i per tant una porta de connexi amb la Serra d*Espad. Aix mateix, aquest tram enllaar amb la denominada Ruta del Riu *Sonella, afegint un altre atractiu al seu s. El seu desenvolupament partir de la pedania del *Tossalet a travs del denominat cam de *Capamantos, travessant tot el cam fins a derivar a la zona denominada Sud 11 (ventalls).

El segon tram comunicar el cementeri de la localitat amb el carril bici periurb en l'entrada del barri de La Moreria. El seu desenvolupament permetr connectar la localitat amb el denominat Projecte de Corredor Verd del Riu *Sonella.

D'altra banda, el segent tram aconseguir la connexi del carril bici sud i nord de la localitat. Per a aix es partir del cam del *Aguillador, es travessar transversalment la carretera CV-20 per a anar a buscar la carretera CV-21 a travs de l'Avinguda de L'Alcora. L'objecte s la connexi del carril bici existent en l'Avinguda Serra d*Espad amb l'existent en el cam del *Aguillador, aconseguint obtindre un circuit perimetral al nucli urb d'Onda.

Dos trams ms connectaran la xarxa viria del nucli urb d'Onda amb l'embassament del *Sitjar. La connexi es realitzar integrant en la calada dels carrers Francesc Ferrer Pastor i Sanchs Guarner.

Finalment, s'executaran tres trams ms que permetran arribar a tot el centre del nucli urb connectant espais dotacionals mitjanant una infraestructura integrada en la calada, de sentit unidireccional, que arribar a l'Avinguda del Pas *Valenci, recorrent 1.100 metres. L'Avinguda *Mont i el Carrer Perera es transformaran de nou en Zona 30 per a albergar un carril ciclista unidireccional, connectant el *val que discorre parallel al Riu *Sonella amb el nucli urb, finalitzant en la plaa del *Raval.

Carril Interurb
D'altra banda, el segon lot licitat comprn la construcci de l'eix interurb que comunicar el carril bici que transcorre parallel a l'autovia CV-10, a l'altura del baixador de Betx, amb la xarxa ciclista del nucli urb. La longitud total d'aquest vial ser de 7,2 quilmetres.

El carril bici es construir per l'nic cam agrcola que existeix i que en l'actualitat manca de ferma. Ser un tram rectilini d'amplria de tres metres i en el qual s'hauran de compatibilitzar els usos de la bicicleta amb els de manteniment dels camps agrcoles.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana