Onda: L'Ajuntament d'Onda amplia els convenis amb Critas i Creu Roja fins als 87.900 euros per a reforar la seua labor social


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/5/195565_121290/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | General | 24-05-2020
L'Ajuntament d'Onda amplia els convenis amb Critas i Creu Roja fins als 87.900 euros per a reforar la seua labor social

L'Ajuntament d'Onda ha ampliat els convenis de collaboraci que subscriu amb les entitats socials Critas Interparroquial i Creu Roja, fins a un total de 87.900 euros, amb l'objectiu de reforar els serveis socials que presten als ms desfavorits davant la crisi provocada per la Covid-19.

D'aquesta forma, el govern municipal ha incrementat la seua aportaci a Critas en 20.000 euros, arribant als 70.000 euros anuals i en 6.000 euros per a Creu Roja, sumant un total de 17.900 euros. Totes dues entitats realitzen una gran labor solidria amb la prestaci d'ajuda, com s el repartiment d'aliments o de productes de primera necessitat, entre els collectius ms vulnerables i famlies en risc d'exclusi social.

El regidor de Benestar Social, scar Valero, ha assenyalat que des del govern municipal responem a la crida d'aquestes entitats que realitzen una gran labor solidria ajudant als ms vulnerables.

Pacte Tots per Onda
Cal recordar que aquesta mesura ve reflectida en el document del pacte Tots per Onda, aprovat en Ple per unanimitat de tots els grups poltics, i en el qual tamb s'inclouen altres importants mesures socials com la lnia de 200.000 euros d'ajudes famlies; la constituci d'una Mesa Social Municipal; l'ampliaci del Servei d'Atenci Domiciliria individualitzada per a majors, dependents, i sanitaris que resideixen a Onda; o l'habilitaci de cinc habitatges socials.

Aix mateix, durant aquesta setmana tamb es va constituir la Mesa Social de la ciutat al costat de Critas *Interparroquial, Creu Roja i l'ONG *Quisqueya amb l'objectiu de coordinar a totes les entitats i millorar els serveis socials que totes elles presten a les persones vulnerables.

Plataforma tecnolgica
En aquesta reuni telemtica tots els representants van acordar, entre altres punts, la necessitat de crear una plataforma tecnolgica comuna on es registren els casos derivats de Serveis Socials i poder compartir informaci, gestionar les ajudes i treballar de manera coordinada amb la condici d'optimitzar els recursos entre totes les entitats. A ms, tamb s'estudiar la possibilitat de posar en marxa un sistema de targeta moneder perqu els beneficiaris de les ajudes puguen comprar amb ella els productes bsics en els supermercats.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana