Onda: El PP Onda ha sigut pioner en la concessi d'ajudes a les famlies amb celacs


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/5/195576_121300/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | General | 26-05-2020
El PP Onda ha sigut pioner en la concessi d'ajudes a les famlies amb celacs

Les ajudes per a persones amb problemes de *celiaqua ja poden sollicitar-se a l'Ajuntament d'Onda, sent la primera administraci que les posa en marxa a la provncia de Castell i que era una de les propostes del programa electoral Illusi *per Onda del Partit Popular.

Aquestes ajudes, consensuades per l'alcaldessa *Carmina Ballester amb l'Associaci Valenciana de Celacs (*ACECOVA), beneficiaran als vens d'Onda donant suport a la compra dels aliments sense gltens i tractaments mdics de les persones celaques.

El Secretari General del PP d'Onda, Vicente Ramn, ha assegurat que s una molt bona notcia per als celacs *ondenses i les seues famlies, ja que d'aquesta manera l'ajuntament contribueix a minorar la repercussi que sobre l'economia familiar t l'alt preu dels productes de consum bsic sense gluten com a pa, pasta o farines.

Cal destacar que els aliments sense gltens solen ser un 300% ms cars que la resta i, segons *ACECOVA, les persones celaques es gasten cada any de mitjana 1.000 euros ms en la cistella de la compra que la resta.

A ms, a Onda tamb es realitzaran jornades de formaci sobre *celiaqua en centres educatius i tamb dirigida a vens que pateixen aquesta intolerncia. I quant a la restauraci, s'est treballant amb l'associaci local *Hosturionda perqu els restaurants elaboren mens aptes per a celacs.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana