Onda: Onda reitera a la Diputaci la urgent restauraci del Retaule d'El Salvador desprs d'un any sense resposta


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/5/195620_121341/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/5/195620_121341/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/5/195620_121341/3_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | Cultura | 30-05-2020
Onda reitera a la Diputaci la urgent restauraci del Retaule d'El Salvador desprs d'un any sense resposta

L'Ajuntament d'Onda, desprs d'un any sense resposta, ha tornat a reiterar a la Diputaci de Castell la necessitat urgent de restaurar el Retaule del *ermitorio del Santssim Salvador, patr de la ciutat. L'actual govern municipal res ms prendre possessi l'any passat va remetre al Servei Provincial de Restauraci un escrit demanant la intervenci en aquesta obra sacra, propietat de l'Ajuntament, per a reparar les grans clivelles que han aparegut i altres degradacions provocades per la humitat.

Aix ho va corroborar el tcnic de la Diputaci que va examinar el retaule, concloent en el seu informe la necessria actuaci per a frenar la degradaci de l'obra provocada per dos problemes: les grans clivelles produdes possiblement pels moviments que en l'edifici es donen; i la prdua de preparaci i d'estrat daurat, a causa de la humitat que la fusta absorbeix.

Al gener d'enguany l'Ajuntament va tornar a requerir a la instituci provincial l'actuaci, adjuntant l'informe tcnic, encara que sense resposta fins hui.

Sobre aquest tema l'edil delegat del *ermitorio d'El Salvador i Benestar Social, scar Valero, ha assenyalat que des del govern municipal no ens quedarem de braos plegats mentre veiem com el smbol dels *ondenses es degrada dia a dia. Onda t el mateix dret que altres municipis de sollicitar el servei pblic de restauraci i conservacions de bns culturals que ofereix la Diputaci, per ni tan sols ens han donat una resposta o justificat per qu no han actuat encara. Si la Diputaci continua ignorant a Onda, l'Ajuntament actuar.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana