Onda: Onda continua amb els tractaments contra el mosquit tigre i requereix a la Diputaci que actue en les zones interurbanes


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/6/195651_121371/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | General | 03-06-2020
Onda continua amb els tractaments contra el mosquit tigre i requereix a la Diputaci que actue en les zones interurbanes

L'Ajuntament d'Onda continua amb el tractament contra el mosquit tigre mitjanant la desinfecci d'aquelles zones urbanes susceptibles de proliferaci d'aquesta plaga a la ciutat. Aix, durant hui i dem el servei professional que s'ha contractat est actuant en punts crtics d'Onda com a embornals, squies, aljubs, basses o fonts, i ha procedit a desinfectar les zones on s'ha comprovat l'existncia d'alguna de les espcies.

En aquests potencials focus s'ha aplicat un tractament larvicida de desinsectaci amb la finalitat d'assegurar la inactivitat i controlar el desenvolupament d'aquestes espcies.

Sobre aquest tema, l'edil d'Ordenaci del Territori, Juan Lpez, ha comentat que continuarem treballant durant tot l'estiu per a tractar els possibles focus susceptibles de desenvolupament larvari en l'rea urbana que s la que tenim competncia. Esperem que la Diputaci complisca amb el seu comproms i actue ja en les zones interurbanes, perqu est en joc la salut dels *ondenses.

Segons l'informe, dels resultats obtinguts s'observen poblacions de Culex pipiens i de Culiseta longiareolata. Aquesta ltima espcie s inusual trobar-la en aquesta poca de l'any pel fet que prolifera a baixes temperatures, per en la climatologia de la primavera actual, s'estan registrant temperatures baixes en comparaci amb les mitjanes d'anys anteriors.

Requeriment a la Diputaci
Quant a les zones interurbanes la competncia d'actuar correspon a la Diputaci de Castell, segons l'acord que es va aconseguir amb els ajuntaments. Per aix, l'alcaldessa d'Onda, Carmina Ballester, ha rems una carta al president de la Diputaci, Jos Mart, per a instar a la instituci provincial que actue de manera immediata fora del nucli urb d'Onda per a frenar la plaga de mosquits tigre. Aquesta anomenada a l'acci respon a les nombroses queixes de vens residents en casetes i masets que han detectat la proliferaci d'aquest insecte durant les ltimes setmanes. L'objectiu s previndre un greu problema de salut pblica si la plaga no es det a temps i els focus sn fumigats.

Cal recalcar que durant aquest any la Diputaci ja ha realitzat diferents actuacions en alguns municipis de la provncia, per cap a Onda.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana