Onda: L'Ajuntament d'Onda ajuda a tirar avant a 528 autnoms amb prestacions de fins a 2.400 euros


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/6/195677_121395/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | General | 05-06-2020
L'Ajuntament d'Onda ajuda a tirar avant a 528 autnoms amb prestacions de fins a 2.400 euros

Un total de 528 autnoms d'Onda, des de l'1 d'abril al 31 de maig quan va finalitzar el termini, han sollicitat les ajudes que ha posat en marxa l'Ajuntament com a incentiu per a tirar avant en aquesta difcil situaci econmica. Aix, el govern municipal ja est tramitant i pagant part de les ajudes per a les quals es destina una inversi total d'1.055.000 euros.

L'objectiu principal d'aquestes aportacions, que poden arribar fins als 2.400 euros, s aconseguir que la majoria dels autnoms d'Onda mantinguen la seua activitat, malgrat la notable baixada d'ingressos, amb la condici d'evitar la destrucci d'ocupaci.

Sobre aquest tema, el regidor d'Hisenda i Ocupaci, Salvador *Aguilella, ha apuntat que en aquests moments difcils no podem deixar de costat als qui sn el pilar de l'economia *ondense, i per aix el passat 25 de mar ja vam realitzar una modificaci pressupostria d'un mili d'euros amb la condici de poder publicar de manera immediata aquest pla d'ajudes.

Les ajudes de 200 euros han sigut sollicitades per 96 autnoms d'Onda que, segons ordre de presentaci i comprovada que la documentaci presentada s correcta, ja s'estan tramitant i ingressant la quantia. Cal recordar que aquestes ajudes sn per als autnoms que la seua activitat va quedar suspesa per la declaraci de l'estat d'alarma i que, de manera parallela, van poder sollicitar a la Seguretat Social la prestaci extraordinria per cessament de l'activitat, que continuaran percebent-la fins al 30 de juny. Segons el Ministeri el percentatge d'autnoms que han sollicitat aquesta prestaci s del 37,64% en el conjunt d'Espanya.

D'altra banda, un total de 432 autnoms d'Onda han sollicitat les ajudes de 600 euros al mes. Encara que aquestes ajudes estan pendents que finalitze l'estat d'alarma per a resoldre-les, ja que les quantitats estan vinculades a la duraci d'aquest, a l'Ajuntament est tot preparat per a comenar a ingressar les ajudes durant aquest mateix mes a tots aquells autnoms que ja han presentat correctament la documentaci, que hui dia sn 245.

Aquestes ajudes, que arribaran fins als 2.400 euros per autnom, sn per als qui no han cessat la seua activitat, s a dir, negocis s'han mantingut oberts o que han estat fsicament tancats temporalment per que no s'han donat de baixa i han pogut mantindre tots o alguns llocs de treball. Cal destacar que cap altra administraci ha convocat ajudes per als autnoms que han roms d'alta.


Refor del departament

Per a gestionar amb eficincia aquestes ajudes, des del passat dia 1 d'abril el departament de Promoci Econmica s'ha reforat amb ms tcnics per a informar sobre les ajudes i assessorar en la correcta presentaci de les sollicituds perqu puguen ser aprovades immediatament, a pesar que la majoria estan vinculades a l'estat d'alarma, i comenar a ingressar-les durant el mes de juny.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana