Onda: L'Ajuntament executa el 90% de les mesures socials, econmiques i poltiques del Pacte Tots per Onda


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/7/195939_121612/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | General | 07-07-2020
L'Ajuntament executa el 90% de les mesures socials, econmiques i poltiques del Pacte Tots per Onda

L'Ajuntament d'Onda ja ha executat el 90% de les mesures consensuades en el pacte social, econmic i poltic Tots per Onda per a afrontar la crisi de la Covid-19. Aix ho ha donat a conixer aquest mat l'alcaldessa, Carmina Ballester, en una reuni telemtica al costat de les entitats i collectius que formen part del Pacte.

Ballester ha detallat les 31 mesures que ja s'han posat en marxa i les que estan en procs, com sn la construcci d'habitatges socials i nous infraestructures com el carril bici urb i interurb, ja licitat, la millora de la climatitzaci de les piscina i mercat municipal, l'embarcador del *Sitjar o el centre cvic La *Campaneta. De la inversi total destinada per a dur a terme el pacte, 6,3 milions d'euros, ja s'executat ms de la meitat.

Per a aquest govern s prioritari complir amb els compromisos adquirits amb els ciutadans i les entitats participants en el Pacte i dur a terme totes i cadascun de les mesures de manera gil i eficient. Volem demostrar, una vegada ms, que la poltica del dileg, consens i que suma d'esforos s ms til que qualsevol altra. Una poltica en la qual els *ondenses estiguen en el centre i en la qual aparquem diferncies per a construir entre tots una ciutat de la qual sentir-nos ms orgullosos, ha apuntat la primera edil.

Pacte social: cura dels vens
Durant els 88 dies de quarantena, el consistori ha dut a terme un servei de neteja i desinfecci exhaustiu de carrers, mitjanant la tcnica de l'aigualeig, a fi de reduir el risc de contagi del coronavirus entre els *ondenses. Els treballs van comenar en els dos centres de salut i van continuar, de manera extensiva, per tots els carrers de la ciutat aix com pels punts de major afluncia de gent: les parades d'autobs i els voltants de supermercats i altres establiments.

Aix mateix, l'Ajuntament va constituir una Mesa Social al costat de Critas Interparroquial, Creu Roja i l'ONG Quisqueya amb l'objectiu de coordinar a totes les entitats i millorar els serveis socials que presten a les persones vulnerables, gestionant les ajudes i treballant de manera coordinada per a optimitzar recursos. A ms, s'ha ampliat el servei d'atenci domiciliria individualitzada per a majors,dependents i sanitaris que resideixen a Onda.

Un altre dels grans eixos de suport ha sigut el servei telefnic d'acompanyament emocional i psicolgic, que ja ha ats 30 vens durant el confinament.

Tamb s'est tractant a professionals del sector sanitari que han viscut moments durs o a familiars de malalts per *covid o que hagen experimentat una prdua recent d'un familiar. Quan s'aconseguisca la Fase 3 es preparar una lnia d'acci amb la qual prestar aquest servei d'acompanyament de manera presencial.

D'altra banda, la Biblioteca municipal porta oferint el prstec de llibres per a grups de risc que Protecci Civil s'encarrega de repartir en el propi domicili del sollicitant. Quant a la conciliaci familiar, l'equip de govern ha treballat per a ampliar el servei descoleta destiu, tal com van demanar els pares i mares.

A ms, el consistori posar a la disposici dels ciutadans cinc nous habitatges socials, tres de nova construcci i dos fruit del Conveni de Collaboraci amb Caixa Rural d'Onda.

Des de l'rea de Recursos Humans s'ha activat un Protocol de Seguretat Municipal per a extremar mesures de protecci als treballadors municipals amb la gradual incorporaci als seus llocs de treball. Tamb es va efectuar el repartiment de 41.000 mscares per a tots els ondencs majors de 55 anys i persones de grups de risc, aix com el segon lliurament per a tots els vens.

Pacte Econmic: Sumar oportunitats
En l'apartat econmic s'han posat en marxa importants mesures com el Pla d'Ajudes per a Autnoms, dotat d'una inversi d'un mili d'euros, o les ajudes per a empreses que contracten a vens d'Onda, dotant de fins a 4.500 euros per contracte de llarga duraci o indefinit. Tamb s'ha accelerat el pagament immediat a provedors de les factures amb pimes i autnoms per a alleujar en la mesura que siga possible la situaci de crisi.

Quant a ocupaci, s'ha habilitat una inversi de 100.000 euros del pressupost local a programes de foment de l'ocupaci, intensificant els cursos de formaci, especialment per a reduir la bretxa digital i afavorir la inclusi social des de la perspectiva de gnere i edat, aix com en l'impuls d'eines de seguiment del perfil de l'aturat i acompanyament actiu en la cerca d'ocupaci.

El foment de l'ocupaci jove s una altra de les grans apostes del pacte amb el Pla Nova Oportunitat, que consta de huit lnies d'actuaci que s'agrupen entre beques formatives i plans d'ocupaci amb una inversi total de 650.000 euros.

A ms, l'ajuntament ha creat sinergia amb FEPAC-ASAJA per a oferir als agricultors majors un servei d'assessorament agrcola i ramader per a cuidar els seus horts facilitant que no isquen de les seues cases.

Simultniament, s'ha creat una campanya de conscienciaci per a consumir en el comer local i s'ha llanat l'aplicaci mbil Onda.Shopping i el servei de digitalitzaci de les cartes dels restaurants i bars que el solliciten per a reactivar l'economia.

I amb l'objectiu de reduir la bretxa digital, s'est duent a terme la installaci de nous equips informtics en espais municipals en el Taller Ocupacional Monteblanco i, prximament, es desenvoluparan cursos formatius.

A nivell turstic i cultural, recentment el govern municipal ha presentat la campanya turstica orientada a atraure al visitant de proximitat sota el lema Onda, tant a tan poc i, d'altra banda, tot el programa cultural sota el ttol Un estiu al castell, amb activitats des de l'11 de juliol al 22 d'agost.

Pacte Poltic cap a una gesti til
Finalment, els tres grups poltics municipals s'han posat d'acord per a facilitar el pagament de taxes, modificant el calendari fiscal de l'any 2020 i retardant el pagament del IVTM, taxa de fems i taxa de guals, taxa de la campa municipal de camions i dels llocs de venda del mercat exterior. Tamb, s'ha procedit a la devoluci de les taxes d'activitats municipals anullades com *escoleta de pasqua, escola de teatre i altre.

Per a ajudar a l'hostaleria, s'ha oferit la possibilitat d'ampliar la superfcie de les terrasses autoritzades per l'Ajuntament, amb la condici de no minvar drsticament el seu aforament i garantir el distanciament fsic entre persones.

Una altra de les mesures acordades, per a reduir les tramitacions presencials, ha sigut la campanya de foment de l's del certificat, habilitant un canal de cita prvia i els passos a seguir per a usar-los en els diferents trmits electrnics.

Cal recordar que aquest full de ruta compta amb el suport i propostes de ASCER, ASHOTUR, Cambra de Comer, CEEI, HosturiOnda, Critas, Onda Centre Comercial, Cooperativa-Caixa Rural, Creu Roja Espanyola, Associaci Quisqueya Onda aix com amb tots els grups poltics municipals de l'Ajuntament. El document complet es pot consultar en la pgina web municipal www.onda.es.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana