Onda: Onda aconsegueix l'homologaci internacional de quatre rutes cicloturistes pel seu terme municipal


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/7/196019_121678/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | General | 26-07-2020
Onda aconsegueix l'homologaci internacional de quatre rutes cicloturistes pel seu terme municipal

L'Ajuntament d'Onda ha aconseguit l'homologaci internacional, per part de la International Mountain Bicycling Association (IMBA), de quatre rutes cicloturistas pel seu terme municipal. Es tracta d'un reconeixement a la qualitat dels recorreguts, senyalitzaci i serveis que ofereix la ciutat als ciclistes i que obri al municipi noves oportunitats turstiques i de promoci a nivell mundial.

En total, Onda suma ms de 50 quilmetres de senderes i pistes homologades per a tots els nivells que condueixen al ciclista fins a enclavaments nics com l'embassament del Sichar, el ermitori d'El Salvador o la Serra dEspad. Tota la informaci sobre les rutes es poden consultar en l'Oficina de Turisme d'Onda aix com en la web ona.bike, on tamb es poden descarregar digitalment els tracks.

El regidor de Ciutat Sostenible i Saludable, Paco Pastor, desprs de reunir-se amb els representants de IMBA i de l'empresa local que ha senyalitzat els recorreguts, Sargantana Aventura, ha comentat que Onda s un parads ciclista i s hora de posar-lo en valor per a sumar noves oportunitats turstiques. Amb aquest reconeixement posem en el mapa internacional a Onda com a destinaci ciclista, oferint a ms de les nostres rutes i paisatges el valor afegit de la nostra cultura, patrimoni i gastronomia.

Ruta Onda Sichar. Onda *Pedrissetes
Aquestes cicle-rutes sn dos itineraris abalisats que connecten la poblaci d'Onda amb l'embassament del Sichar. Tots dos parteixen del centre Onda Natura i prossegueixen a travs de la Caada Real a Fanzara. En l'itinerari es poden contemplar diverses construccions de pedra en sec i obtindre unes vistes privilegiades de l'entorn natural de l'embassament, on tamb es poden practicar esports nutics. La longitud de totes dues rutes s d'entorn als 10 quilmetres i sn de dificultat fcil.

Ruta Onda El Salvador
Aquesta ruta circular discorre entre diversos paratges on es funden els horts de tarongers i oliveres amb extenses pinedes, bugades i canyades de camins hortofructcoles. El paratge natural i ermitori d'El Salvador, construt en el segle XVIII en honor al patr local, s el gran atractiu d'aquest itinerari de 16 quilmetres i de dificultat fcil.

Ruta Onda Serra d'Espad
Finalment, aquesta etapa circular envolta una de les muntanyes ms emblemtiques de la ciutat, el *Mont, passant per llocs de gran inters paisatgstic com sn l'assut de Sonella, la Font del Mont o el Maset. Desprs, s'endinsa en la part ms septentrional del Parc Natural de la Serra d'Espad i permet gaudir de paisatges de gran valor mediambiental. La distncia total sn 20 quilmetres de dificultat mitjana.

Com a curiositat, la senyalitzaci en ruta est realitzada amb taulells pintats a m per l'artista local Irene Molina, com a picada d'ullet a la tradici cermica ondenca.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana