Onda: Onda tramita ms de 200 ajudes econmiques per a vens sense recursos i famlies monoparentals


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/8/196060_121716/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | General | 05-08-2020
Onda tramita ms de 200 ajudes econmiques per a vens sense recursos i famlies monoparentals

Durant els mesos del confinament, i fins a dia de hui, l'Ajuntament d'Onda ha tramitat un total de 232 ajudes econmiques per a vens sense recursos i famlies monoparentals. El govern municipal compleix aix amb el seu comproms, ratificat en el Pacte *Tots *per Onda, de reforar la cobertura dels serveis socials durant la pandmia i ampliar les ajudes a altres collectius fins ara oblidats, com les famlies monoparentals.

Les ajudes d'emergncia social permeten als *ondenses en situaci de vulnerabilitat cobrir les despeses de necessitats bsiques d'alimentaci, higiene personal, llar o medicaci farmacutica.

Mentre que, per part seua, les subvencions a les famlies monoparentals cobreixen les despeses de l'escolaritzaci dels fills, transport escolar, menjadors, taxes de matrcules; tractaments mdics farmacolgics, compra de productes de puericultura, despeses derivades del manteniment familiar com a lloguer de subministraments, alimentaci infantil i bsica, aix com les despeses derivades de la conciliaci familiar. Aquestes ajudes sn incompatibles amb altres per a la mateixa finalitat, per s amb la resta d'ajudes.

L'edil de Benestar Social, Famlia i Majors, scar Valero, ha recalcat que s moment d'acostar el muscle i ajudar a tots aquells vens i famlies que el necessiten, i ms en aquests moments de crisi sanitria i econmica.

Les ajudes econmiques dependran dels ingressos bruts mensuals de la unitat familiar, no podent-se superar el mxim de 175 euros al mes. La subvenci ser ampliada en un 15% ms per segon fill/a.

Xec guarderia
En aquesta mateixa lnia, cal recordar que l'Ajuntament d'Onda ha obert el termini perqu les famlies puguen sollicitar la subvenci per fill matriculat, d'entre 0 a 3 anys, en un centre d'educaci infantil de la ciutat. Amb aquest nou xec guarderia, que amplia la quantia fins al 100%, el govern municipal doblega la seua aposta per la conciliaci familiar i laboral mitjanant una inversi total de 148.500 euros per al prxim curs escolar 2020/2021.

Aix, a partir de setembre s'augmenta un 20% la subvenci per a totes les famlies, passant de 50 a 60 euros, i com a gran novetat, es duplica l'import, fins als 100 euros, per a les famlies monoparentals o amb els progenitors en situaci de desocupaci.

Ajudes per a celacs
Finalment, cal destacar que el govern municipal tamb es va comprometre a assistir amb poltiques socials als celacs i les seues famlies per a ajudar-los a accedir als aliments sense gltens, ja que solen ser un 300% ms cars que la resta. Per a aix, des del consistori ja es va comenar a treballar de la m de l'Associaci de Celacs de la Comunitat Valenciana (*ACECOVA) per a regir aquestes ajudes, que ja es poden sollicitar.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana