Onda: L'Ajuntament denuncia que el deute de Generalitat i Govern aconseguir els 200 euros per ondenc durant 2020


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/8/196067_121723/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | General | 10-08-2020
L'Ajuntament denuncia que el deute de Generalitat i Govern aconseguir els 200 euros per ondenc durant 2020

El regidor d'Hisenda de l'Ajuntament d'Onda, Salvador Aguilella, ha denunciat que el deute de la Generalitat Valenciana i del Govern d'Espanya aconseguir durant aquest any els 200 euros per ondenc si aquestes administracions no comencen a pagar el que ens deuen. El clcul respon a un informe de la Intervenci Municipal en el qual alerta sobre una previsi de dficit de 4.964.261 euros a final d'any en cas que totes dues administracions no salden els seus deutes amb Onda.

Hui dia el govern autonmic deu a tots els ondencs la inversi completa del Pla Edificant, que est assumint ara l'Ajuntament per a poder dur a terme les reformes dels centres educatius, i que ja ha superat els 774.936,11 euros de deute. Aquestes xifres es veuran incrementades amb l'inici en les prximes setmanes de les obres d'ampliaci de l'Institut, que ja s'han adjudicat per 4,7 milions d'euros.

A ms d'altres pagaments pendents corresponents a les rees d'ocupaci, serveis socials o igualtat. Per exemple, en el que portem d'any l'Ajuntament d'Onda ja ha pagat 650.000 euros de despeses de programes que sn 100% de competncia de la Conselleria d'Igualtat i Poltiques Inclusives i que s'estan prestant per l'administraci local. Per part seua, l'Estat arribar als 1,9 milions d'euros de deute pels fons europeus aprovats per a Onda en el Pla EDUSI, per que encara no ha comenat a pagar.

Aquest deute que porten mesos incrementant amb Onda arribar a produir un greu desequilibri econmic en les arques municipals si no se salda, i especialment en un moment tan sensible com aquest i amb la crisi que ens aguaita. Si Snchez i Puig volen ajudar als ajuntaments en aquesta crisi el millor que poden fer s pagar el que deuen, ja ens encarregarem des dels consistoris a destinar aqueixos diners als serveis i iniciatives que solliciten i mereixen els nostres vens, ha apuntat Aguilella.

L'edil tamb ha afegit que i ara aquest problema es veu agreujat amb la imposici del Govern de requisar els romanents de tresoreria dels ajuntaments per a finanar-se. No sols no paguen el que deuen als ondencs, sin que ara volen deixar-los sense els seus estalvis.

Inversi i ocupaci
Malgrat aquesta situaci, l'Ajuntament d'Onda est duent a terme actuacions per a sumar noves oportunitats econmiques, atraure ms inversions i generar ocupacions. El Pla d'Impuls als Autnoms, amb ajudes de fins a 2.400 euros; el Pla de millora de la competitivitat de les rees industrials; el programa d'ocupaci Nova Oportunitat; o la baixada d'impostos de fins a un 15% durant aquesta legislatura sn algunes de les accions que el govern municipal, liderat per l'alcaldessa, Carmina Ballester, est executant a fi de dinamitzar l'economia ondenca, obrir noves oportunitats d'inversi i afavorir la consolidaci de llocs de treball.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana