Onda: Onda concedeix ajudes perqu els vens puguen avaluar l'estat dels habitatges antics


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/9/196256_121900/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | General | 15-09-2020
Onda concedeix ajudes perqu els vens puguen avaluar l'estat dels habitatges antics

L'Ajuntament d'Onda ha resolt una primera tanda de les ajudes econmiques, que arriben fins als 500 euros per ve, per a sufragar durant aquest any els honoraris de redacci de l'informe d'avaluaci d'edificacions (IEE) en habitatges del Centre Histric Protegit.

Aquesta mesura naix del comproms de l'actual govern municipal desprs d'escoltar les demandes de molts vens que no podien fer front a aqueixa despesa, ja que el IEE s obligatori per a habitatges de ms de 50 anys d'antiguitat i tamb per a les que solliciten qualsevol tipus d'ajuda. Aquest informe serveix per a realitzar un diagnstic de l'estat de conservaci de l'edifici, assenyalant les anomalies existents, les seues possibles causes i les mesures a prendre per a assegurar la seua consolidaci. A ms, es realitza la certificaci energtica de l'edifici i es proposen millores per a reduir el consum d'energia.

Hui dia, cinc vens d'Onda que precisaven de l'Informe d'avaluaci de les edificacions han rebut ja una ajuda de 500 euros per a edificis plurifamiliars o residencials mltiples i de 300 euros per a habitatges individuals. Cal recordar que els beneficiaris d'aquestes ajudes poden ser els propietaris, arrendataris o comunitats de vens d'habitatges que complisquen amb els requisits establits en les bases, que es poden consultar en el Butllet Oficial de la Provncia del dissabte 15 de febrer de 2020. El termini lmit per a acceptar sollicituds expira el 15 de novembre de 2020.

Sobre aquest tema, el regidor d'Ordenaci del Territori, Juan Lpez, ha explicat que complim amb el nostre comproms amb els *ondenses d'ajudar-los a finanar aquest informe obligatori i, al mateix temps, impulsem la rehabilitaci i posada en valor del Centre histric Protegit, un recurs patrimonial i turstic de primer ordre per a la nostra ciutat.

Altres ajudes

En parallel, l'Ajuntament tamb ha posat en marxa una altra lnia de subvencions per a adequar els habitatges a les necessitats de les persones majors aix com per a la rehabilitaci i pintura de faanes i cobertes en cases situades en el Centre Histric Protegit.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana