Onda: La Generalitat Valenciana expulsa dels centres educatius a les infermeres escolars d'Onda


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/9/196271_121915/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/9/196271_121915/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | General | 15-09-2020
La Generalitat Valenciana expulsa dels centres educatius a les infermeres escolars d'Onda

Les infermeres escolars d'Onda, que va posar en marxa l'Ajuntament d'Onda durant el passat curs, han sigut expulsades aquest mat dels centres educatius als quals presten servei per ordre expressa de la Conselleria d'Educaci de la Generalitat Valenciana. Aix, seguint les directrius del director territorial d'Educaci, Alfred *Remolar, com es confirma en un mail, les directores dels collegis i instituts han comunicat a les professionals que no poden accedir als centres i que han de fer el seu treball, duent a terme el programa d'educaci en salut i prevenci, de portes cap a fora.

En conixer la notcia, l'alcaldessa d'Onda, *Carmina Ballester, ha rems de manera immediata una carta telemtica al director territorial expressant la seua ms absoluta disconformitat davant aquesta decisi unilateral de prohibir que les infermeres puguen fer el seu treball, que no s un altre que garantir la seguretat i la salut dels xiquets i xiquetes. Demanem a la Generalitat Valenciana, desprs d'escoltar als pares i mares dels alumnes, que reconsidere aquesta decisi i rectifique immediatament.

El programa, posat en marxa per l'Ajuntament d'Onda amb la collaboraci de l'Associaci Cientfica Espanyola d'Infermeria i Salut Escolar (*ACEESE) i el Collegi Oficial d'Infermers de Castell, t l'objectiu d'auxiliar a aquells alumnes que el precisen, a ms de treballar en la prevenci i promoci sanitria enfocada a la infncia i dur a terme programes educatius per a secundria com a educaci sexual, conciliaci sobre l'assetjament escolar, prevenci de conductes addictives o pautes d'higiene i salut.

La infermera escolar s la resposta d'aquest govern municipal a les demandes dels pares i mares de l'alumnat. Un servei que, si b sempre s necessari, cobra especial importncia davant una situaci de pandmia sanitria com la que afrontem ara. Perqu la prevenci, l'educaci en salut i la conscienciaci sn la millor eina de la qual podem disposar per a combatre el virus, ha afegit la primera edil.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana